Připravovali jste už někdy (jakýkoli) pokrm technologií vaření sous-vide? Praktická manipulace a jedinečný chuťový zážitek jsou důvody, proč se dnes sous-vide stalo nezbytnou součástí mnoha kuchyní, i když bylo vyvinuto již v 70. letech 20. století. My jsme zalistovali kuchařkou Sous-vide od Miele a dovolíme si vám nabídnout recept na květák ve smetanovo-hořčičné omáčce.
Časová náročnost:50 minut
Ingredience:
- 150 g smetany
- 3 polévkové lžíce kvalitní hořčice (hrubozrnná)
- 1 čajové lžičky cukru
- 1 květák na růžičky (3 porce)
- ½ čajové lžičky soli
- pepř
Postup:
- Smetanu smícháme s hořčicí, solí, pepřem a cukrem. Společně s květákem dáme do vakuovacího sáčku a vakuujeme podle nastavení.
- Vakuovací sáček na roštu vložíme do ohřevného prostoru a připravujeme podle nastavení. Květák v hořčičné omáčce vyjmeme z vakuovacího sáčku a ještě horký podáváme.
Super tip: Hodí se jako příloha k rybě.
Příslušenství:
vakuovací sáček, rošt
Nastavení:
Vakuování
Vakuovací stupeň:
Příprava pokrmu
Provozní způsoby: Sous-vide
Teplota: 85 °C
Doba trvání programu: 40 minut
Úroveň: 2