Magazín Elita

Krupoto se špenátem a vejci

Krupoto se špenátem a vejci

Špenát a kroupy? Věřte tomu, funguje to. Vyzdobte si tuhle zelenou dobrotu uvařeným vejcem a plnohodnotný oběd je na světě!

Suroviny na 2 porce:

  • 200 g BIO špaldových krup PROBIO
  • Olivový olej
  • 1 cibule (menší)
  • 1 stroužek česneku
  • 400 g špenátu
  • 2 – 3 větvičky bazalky
  • Snítka tymiánu
  • Sůl
  • 60 g smetanového sýru (typu lučina)
  • 2 vejce natvrdo uvařená

Postup:

  1. Uvařte kroupy doměkka. Sceďte a nechte okapat.
  2. V hluboké pánvi rozehřejte asi lžíci oleje. Cibuli nakrájejte najemno a nechte zesklovatět. Přidejte rozmačkaný česnek a asi minutu míchejte. Přidejte očištěný špenát, bazalku, lístky tymiánu a míchejte, dokud špenát neovadne.
  3. Přendejte špenát do mísy, přidejte krémový sýr a rozmixujte. Promíchejte s kroupami.
  4. Podávejte s rozkrojeným vejcem.


Další články z rubriky

Sklizeň hroznů 2024: Valpolicella nabízí dobrou kvalitu navzdory výzvám počasí

Sklizeň hroznů 2024: Valpolicella nabízí dobrou kvalitu navzdory výzvám počasí

Co pro milovníky čaje? Elegantní konvici či sypanou směs od proslulého šéfkuchaře!

Co pro milovníky čaje? Elegantní konvici či sypanou směs od proslulého šéfkuchaře!

Zažijte Vánoce na Vysočině: vánoční trhy, bruslení pod širým nebem i světelný adventní kalendář

Zažijte Vánoce na Vysočině: vánoční trhy, bruslení pod širým nebem i světelný adventní kalendář

Lyžování v Livignu: Ráj pro milovníky zimních sportů

Lyžování v Livignu: Ráj pro milovníky zimních sportů

Vychutnejte si sváteční chvíle s luxusními výrobky řady SELECTION – nyní exkluzivně v PENNY

Vychutnejte si sváteční chvíle s luxusními výrobky řady SELECTION – nyní exkluzivně v PENNY

Levandulové údolí