Špenát a kroupy? Věřte tomu, funguje to. Vyzdobte si tuhle zelenou dobrotu uvařeným vejcem a plnohodnotný oběd je na světě!
Suroviny na 2 porce:
- 200 g BIO špaldových krup PROBIO
- Olivový olej
- 1 cibule (menší)
- 1 stroužek česneku
- 400 g špenátu
- 2 – 3 větvičky bazalky
- Snítka tymiánu
- Sůl
- 60 g smetanového sýru (typu lučina)
- 2 vejce natvrdo uvařená
Postup:
- Uvařte kroupy doměkka. Sceďte a nechte okapat.
- V hluboké pánvi rozehřejte asi lžíci oleje. Cibuli nakrájejte najemno a nechte zesklovatět. Přidejte rozmačkaný česnek a asi minutu míchejte. Přidejte očištěný špenát, bazalku, lístky tymiánu a míchejte, dokud špenát neovadne.
- Přendejte špenát do mísy, přidejte krémový sýr a rozmixujte. Promíchejte s kroupami.
- Podávejte s rozkrojeným vejcem.