Společnost Segafredo Zanetti CR přichází na český trh s novinkou Segafredo Pronto, instantní prémiovou kávou vyrobenou pomocí lyofilizace. Díky této metodě si káva zachovává svou barvu, chuť i aroma a během výrobního procesu neztratí ani své cenné antioxidanty.
Rozpustná káva Segafredo Pronto je připravena ze směsi kávových zrn Arabica a Robusta, která jsou tmavě pražená. Její chuť je tak vyvážená a doplněná o příjemné aroma.
„Po kávě Storia, která díky QR kódu na obalu umožňuje zákazníkům sledovat celý produkční řetězec, se jedná o další novinku letošního roku, která je něčím unikátní. V případě Pronta jde o skutečnost, že je to první retailová instantní káva v nabídce značky Segafredo na českém trhu. Naší firemní DNA je pravé italské espresso, ale rozhodli jsme se umožnit i milovníkům instantní kávy dopřát si jejich oblíbený šálek v nejvyšší možné kvalitě," říká Petra Knapová, Marketing Manager CZ&SK ze Segafredo Zanetti CR.
Segafredo Pronto je vyrobeno metodou lyofilizace neboli vymrazováním. Je to jeden z nejčastějších způsobů sušení. Konkrétně u kávy hovoříme o vymrazování ve vakuu, kdy si produkt v maximální míře uchová barvu, chuť i aroma. Je to ostatně patrné ihned po otevření, kdy vůně připomíná čerstvě namletou kávu. Důležité také je, že během procesu neztratí káva své cenné antioxidanty.
Káva Segafredo Pronto má certifikaci RFA (Rainforest Alliance), což v praxi znamená, že splňuje přísné enviromentální, ekonomické a sociální požadavky v zemích původu. Cílem RFA je ochrana životního prostředí a zachování práv všech pracovníků.