Magazín Elita

Letošní Večeře v oblacích bude bude opět na pražské náplavce

Letošní Večeře v oblacích bude bude opět na pražské náplavce

V září se vrátí do Prahy ceněná zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích, která dozná jediné změny. Mimořádná lokace na pražské náplavce, konkrétně na Dvořákově nábřeží s úžasným výhledem na pražské centrum, zůstane stejná, co se ale změní, bude osoba šéfkuchaře. O kulinární náplň ročníku 2023 se postará šéfkuchař Ondřej Koráb.

Ondřej Koráb patří k nejzkušenějším šéfkuchařům mladé generace, čtyři roky měl na starosti kuchyni hotelu The Grand Mark, poté pracoval rok v michelinské restauraci v Londýně a nyní již tři roky vede kuchyni Grandhotelu Pupp v Karlových Varech. A jak se těší na svou premiéru v oblacích?

„Je to pro mě velká čest a současně velká výzva, protože mám strach z výšek a pracovat padesát metrů nad zemí na otevřené plošině nebude jednoduché. Ale už s tímto strachem pracuji a letos v létě jsem skákal s padákem,“ popisuje netradiční přípravu Ondřej Koráb. Své hosty na plošině uvítá teplou lázeňskou oplatkou, aby si připadali tak trochu jako na nebeské kolonádě.

A co bude v oblacích vařit? Jako předkrm připraví uzeného lososa s podmáslím a okurkou, poté bude následovat teplý předkrm v podobě lanýžové sedliny s Mattoni a s koprovým krémem a jako hlavní chod bude šéfkuchař servírovat pečené hovězí s konfitovanou bramborou, puré z černého kořene a s hovězí omáčkou. Na talíři pro vegetariány nahradí lososa uzené tofu, zatímco v hlavním chodu se místo hovězího bude podávat pečený tempeh. Dezert už bude pro všechny stejný, je inspirovaný dortem Pupp a ja to čokoládový dort s meruňkovým kaviárem a kokosem.

Jak vlastně večeře či oběd v oblacích probíhá? Dvaadvacet hostů usedne kolem prostorného stolu na speciální pohodlná křesla, ke kterým je každý připásán bezpečnostními pásy. Poté je plošina vyzdvižena do vzduchu, kde šéfkuchař servíruje buď tříchodový oběd nebo o jeden chod bohatší večeři. Největším zážitkem je již tradičně večeře při západu slunce, která je také nejdražší – hosté za ní zaplatí 5850 korun. Naopak oběd v oblacích vychází na 2690 korun. Začíná se jako vždy na začátku září, první prodloužený víkend v oblacích proběhne od 7. do 10. září, druhý termín je 14. až 17. září.

Romantická a současně gastronomická atrakce Dinner in the Sky se pořádá ve 40 zemích světa a zúčastnily se jí už desítky tisíc hostů. Na webových stránkách dinnerinthesky.cz můžete zakoupit dárkové poukazy či si zarezervovat konkrétní termíny. Generálním partnerem je stejně jako minulý rok společnost JIP Potraviny - dodavatel pro gastronomii a širokou veřejnost.

Fotogalerie
17959 17960

Další články z rubriky

Sklizeň hroznů 2024: Valpolicella nabízí dobrou kvalitu navzdory výzvám počasí

Sklizeň hroznů 2024: Valpolicella nabízí dobrou kvalitu navzdory výzvám počasí

Co pro milovníky čaje? Elegantní konvici či sypanou směs od proslulého šéfkuchaře!

Co pro milovníky čaje? Elegantní konvici či sypanou směs od proslulého šéfkuchaře!

Zažijte Vánoce na Vysočině: vánoční trhy, bruslení pod širým nebem i světelný adventní kalendář

Zažijte Vánoce na Vysočině: vánoční trhy, bruslení pod širým nebem i světelný adventní kalendář

Lyžování v Livignu: Ráj pro milovníky zimních sportů

Lyžování v Livignu: Ráj pro milovníky zimních sportů

Vychutnejte si sváteční chvíle s luxusními výrobky řady SELECTION – nyní exkluzivně v PENNY

Vychutnejte si sváteční chvíle s luxusními výrobky řady SELECTION – nyní exkluzivně v PENNY

Levandulové údolí