Lokální suroviny dodají vašemu jídlu punc výjimečnosti. Pro naše recepty jsme proto zvolili produkty pyšnící se značkou Regionální potravina. Výrobky s tímto označením prochází pravidelnou kontrolou, díky čemuž si dlouhodobě udržují tu nejvyšší kvalitu. A kdy jindy si dopřát to nejlepší než právě v čase vánočním?
Horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem
Určitě se všichni těšíme na chvíli, kdy se zachumláme do měkké deky, natáhneme si ponožky a ponoříme se do knížky s napínavým příběhem. Abychom si vánoční příběh co nejvíce vychutnali, můžeme si připravit nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem z vinařství THAYA.
Hrozny v moštu Thaya pochází z jejich vlastních vinic, které se nachází v ochranném pásmu Národního parku Podyjí, známého svou jedinečnou slunnou polohou. Rychlost zpracování a unikátní poloha těchto vinic dodávají moštu kvalitu, plnost chuti a regionální charakter.
Recept:
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 10 min.
Náročnost: *
Ingredience:
- 1,4 l Thaya hroznového moštu
- 100 g sušených jablek
- 3 ks badyánu
- 3 ks celé skořice
- 10 ks hřebíčku
- dle chuti: cukr, citronová šťáva
Postup:
Přivedeme k varu vinný mošt, přidáme všechny ingredience a pomalu vaříme na mírném plamenu po dobu 10 minut. Dle chuti dochutíme cukrem a citronovou šťávou.
Zdroj fotografií a receptů: Regionální potravina