Magazín Elita

Ostravské Divadlo Mír míří do Prahy, v prodeji jsou poslední vstupenky

Ostravské Divadlo Mír míří do Prahy, v prodeji jsou poslední vstupenky

Divadlo Mír se rozhodlo potěšit své fanoušky, kteří se běžně do Ostravy nedostanou, a tak na konci června vyrazí do hlavního města. V Divadle Na Fidlovačce od 24. do 27. června odehraje po dvou představeních svých aktuálních novinek – komedií Mám na tebe chuť a na podzim premiérované Česká kletby. Zájem je však obrovský, první dva termíny byly okamžitě vyprodány, na webu Divadla Mír tak lze zakoupit už jen poslední kusy vstupenek na nekorektní komedii Česká kletba.

Neustále vyprodaná představení ostravského Divadla Mír si na konci letošní divadelní sezóny užijí i diváci v Praze. Od pondělí 24. června budou čtyři večery v nuselském Divadle Na Fidlovačce patřit Štěpánu Kozubovi, Albertu Čubovi, Vladimíru Polákovi, Robinu Ferrovi, ale také Bořivoji Čermákovi, Ladě Bělaškové, Marii Anně Kupcové a dalším.

Ve středu a ve čtvrtek 26. a 27. 6. se mohou pražští diváci těšit na velmi úspěšnou hru pro pět herců s názvem Česká kletba. Tu pod názvem Irská kletba napsal oceňovaný newyorský dramatik
a herec Martin Casella, jenž mimo jiné pracoval i jako asistent režiséra Stevena Spielberga. Divadlo Mír se rozhodlo přenést děj i základní témata do České republiky, čímž vznikl prostor pro další vtipné dialogy, slovní hříčky a humorné scény odkazující na témata, která jsou nám všem blízká.  

Na jevišti se v této nekorektní komedii o českých mužích a jejich velkých/malých problémech představí Albert Čuba, Vladimír Polák, Robin Ferro, Bořivoj Čermák a Michal Sedláček. Hra obsahuje mnoho upřímných, nekorektních, a hlavně zábavných dialogů, které vedou k zamyšlení nad choulostivými tématy, o kterých se veřejně nemluví. Jak můžete vidět v ukázce z představení, diváci zažijí ryzí emoce, tvrdý konverzační humor a necenzurovanou sondu do mužských duší zatěžkaných mindráky i předsudky.

Ukázka z představení: https://youtu.be/pqiTzVHtXRk

 

Pražané mají na Divadlo Mír chuť

V pondělí a úterý 24. a 25. 6. je na programu již beznadějně vyprodaná novinka s názvem Mám na tebe chuť, kterou napsal francouzský herec, režisér a dramatik Sébastien Castro. Bláznivá situační komedie odehrávající se ve dvou sousedních bytech je plná dveří, sexu, černého humoru, nepředvídatelných gagů, skvělých dialogů a výborných hereckých výkonů. Divadlo Mír uvádí tuto oceňovanou francouzskou hru jako vůbec první profesionální divadlo v České republice.

Ve hře vystupuje šest postav, které osudové náhody, jejich vlastní hloupost a touhy uvrhnou do vod absurdních problémů, a ještě absurdnějších řešení. Spojení sehrané herecké dvojice Štěpán Kozub a Robin Ferro slibuje doslova herecký a komediální koncert, který postupně doplní tři půvabné a vtipné herečky Lada Bělašková, Izabela Vydrová a Marie Anna Kupcová, ale také herci Michal Sedláček a Bořivoj Čermák, kteří se alternují v roli přítele jedné z přítomných dam.

Více informací: www.divadlomir.cz, www.mirplay.cz

 


Další články z rubriky

Divadlo MANA připravuje hru Lajf a interaktivní inscenaci Bůh

Divadlo MANA připravuje hru Lajf a interaktivní inscenaci Bůh

Válečná fotografka Kate Winslet byla nezastavitelnou silou

Válečná fotografka Kate Winslet byla nezastavitelnou silou

Robert Rohál a jeho fotografie v Městském divadle Zlín

Robert Rohál a jeho fotografie v Městském divadle Zlín

Kristkův Let ptačí královny odhalen ve filmové noci

Kristkův Let ptačí královny odhalen ve filmové noci

Amerikánka je příběh holky, kterou nedostali

Amerikánka je příběh holky, kterou nedostali