Magazín Elita

Olmo Omerzu natáčí film Nevděčné bytosti

Olmo Omerzu natáčí film Nevděčné bytosti

Po úspěšných snímcích Rodinný film, Všechno bude či Atlas ptáků přichází slovinský absolvent pražské FAMU Olmo Omerzu s dramatem s prvky komedie o lásce, vraždě a dospívání s názvem Nevděčné bytosti. Štáb má za sebou natáčení v Chorvatsku, v Praze a aktutálně natáčí v Brně. V hlavních rolích filmu se představí Barry Ward, Barbora Bobuľová, Timon Šturbej, Dexter Franc či Antonín Chmela. Snímek, jenž produkuje společnost Endorfilm Jiřího Konečného, přijde do kin příští rok.

Scénář k filmu, který má za sebou natáčení v chorvatských lokacích, napsali Olmo Omerzu, Nebojša Pop-Tasić a Kasha Jandáčková. Vypráví příběh Davida, rozvedeného otce sedmnáctileté Kláry a třináctiletého Tea, který vyráží s dětmi o prázdninách kempovat pod stan na pobřeží Jadranu. David chce sám sobě dokázat, že alespoň jako otec ještě za něco stojí, což mu ale jeho dospívající děti vůbec neulehčují. Když Klára, která trpí poruchou příjmu potravy, uteče do města, kde se seznámí s místním osmnáctiletým floutkem Denisem, vítá David to, že alespoň začne z lásky jíst.  Když se však Denisův otec, místní zbohatlík, se kterým měl Denis vyhrocené vztahy, stane obětí vraždy, začnou se věci zamotávat.

„Mám velkou radost, že jsme úspěšně zvládli první část natáčení v Chorvatsku. Byli jsme na krásných a dost neobvyklých lokacích a myslím, že to diváci ve filmu ocení. Poté jsme se přesunuli do Prahy a v těchto dnech se štáb přesunul do Brna,“ popsal producent Jiří Konečný ze společnosti Endorfilm, který má za sebou mnoho úspěchů s filmy jako Všechno bude, Hranice lásky, Staříci, Tady Havel, slyšíte mě?, Amnestie, Každá minuta života
a mnoho dalších.

V roli Davida diváci uvidí irského herce Barryho Warda, jeho děti ztvárnili Dexter Franc a Antonín Chmela, floutka Denise hraje slovinský herec Timon Šturbej. „Podařilo se nám dát dohromady skvělé obsazení. Filmovou rodinu expatů tvoří herci z Irska, Slovenska a zejména skvělá dvojice českých mladých herců – Dexter Franc a Antonín Chmela. Roli jejich maminky zase přijala slovenská herečka Barbora Bobuľová, která se poté, co zazářila jako princezna Pavlínka ve filmu Nesmrtelná teta, stala oceňovanou herečkou v Itálii a Francii. V našem filmu tak jde v podstatě o takový její český comeback,“ doplnil producent Jiří Konečný.

Za kameru snímku Nevděčné bytosti se postavil Kryštof Melka, architektem je Antonín Šilar, kostýmní výtvarnicí Zuzana Formánková, film zpracuje ve střižně oceňovaný Jarosław Kamiński. Premiéra filmu je naplánována na rok 2025.

Film podpořili: Státní fond kinematografie, Slovinské filmové centrum, Jihomoravský filmový nadační fond, Polský filmový institut, Česká televize, slovenský Audiovizuálny fond, Chorvatské audiovizuální centrum, RTV Slovenija, Plzeňský kraj.

Fotogalerie
20161 20162 20163

Další články z rubriky

Držitelem stipendia v Los Angeles od Allwyn a European Film Promotion pro rok 2024 se na MFFKV stal  William Sehested Høeg

Držitelem stipendia v Los Angeles od Allwyn a European Film Promotion pro rok 2024 se na MFFKV stal William Sehested Høeg

DJ a producent Nobody Listen v hlavní roli knihy fotografa  Benedikta Renče

DJ a producent Nobody Listen v hlavní roli knihy fotografa Benedikta Renče

Léto Na Výstavišti a v Holešovické tržnici: sport, divadlo, koncerty, grilování i relax a čerstvé nákupy

Léto Na Výstavišti a v Holešovické tržnici: sport, divadlo, koncerty, grilování i relax a čerstvé nákupy

Dětský balet Praha uctil památku Vlastimila Harapese, představení Popelky se zopakuje 24. listopadu

Dětský balet Praha uctil památku Vlastimila Harapese, představení Popelky se zopakuje 24. listopadu

Helenina taneční kolekce má šťávu, správné vibrace a odpich

Helenina taneční kolekce má šťávu, správné vibrace a odpich