Magazín Elita

Mindwell používá zdravotnický prostředek třídy I.

Mindwell používá zdravotnický prostředek třídy I.

Služba Mindwell, která umožňuje systematickou péči pro nejčastější psychické poruchy a prevenci širokého spektra psychických potíží, používá zdravotnický prostředek (ZP) třídy I. Jedná se o jedinou platformu s kognitivně-behaviorální terapií (KBT) zaměřenou na duševní zdraví v České republice, která zdravotnický prostředek používá.

Mindwell je služba, která používá zdravotnický prostředek třídy I. s názvem MW DP (Mindwell Digital Platform). "Zařazení MW DP mezi zdravotnické prostředky považuje Mindwell za důležitý krok, který reflektuje kvalitu služby Mindwell a pomáhá nám profilovat se směrem do zdravotnictví. Je to u nás jediná platforma s kognitivně-behaviorální terapií (KBT) na duševní zdraví, která používá ZP a která může pomoci se zlepšením dostupnosti terapie indikovaným pacientům" uvádí František Vlček, ředitel rozvoje a inovací zdravotnického holdingu AKESO a odpovědná osoba za dodržování předpisů (PRRC) v souvislosti se zdravotnickým prostředkem MW DP.

Už nyní však má služba Mindwell podporu zdravotních pojišťoven ČPZP, ZP MV ČR a VoZP, které vybrané programy částečně nebo dokonce plně hradí. „Našim cílem je, aby Mindwell byl dostupný všem, kteří se rozhodnou s terapií začít,“ uvádí spoluzakladatelka a CEO Mindwell Jelena Holomany. Mindwell nabízí systematickou péči o duševní zdraví, nesnaží se však nahradit osobní terapii, ale chce pomoct jak přetíženému systému, tak klientovi s dostupností kvalitní péče.

V platformě klient prochází několika moduly, které mu pomohou získat lepší pochopení svého stavu. Naučí se různé terapeutické metody a vyzkouší si je použít v terapeutických interaktivních cvičeních. Každý modul kromě cvičení obsahuje vzdělávací texty, audiostopy a videa, příběhy a dotazníky. Interaktivní cvičení pomůžou aplikovat nové znalosti na životní situace klienta. Výhodou je, že modul lze procházet vlastním tempem a klient ho může vyplňovat i během několika dní. Programem klienta provází odborník na kognitivně-behaviorální terapii. Terapeut klienta povzbuzuje, pomáhá mu s programem a pravidelně poskytuje písemnou zpětnou vazbu na každý dokončený modul do 7 dní.

„Zvyšování dostupnosti terapie je klíčové pro zlepšení duševního zdraví jednotlivců i celé společnosti, neboť může vést k nižšímu výskytu závažnějších duševních poruch a k lepšímu zvládání životních obtíží. Krokem vpřed je odstranění finančních překážek a umožnění, aby terapie byla přístupná pro každého, kdo ji potřebuje. Otevření dveří k terapii a zajištění její dostupnosti pro všechny vysílá jasný signál, že mluvit o duševním zdraví není tabu, ale důležitá součást lidského života,“ dodává Jelena Holomany.

O službě Mindwell

Mindwell je digitální terapie, která nabízí systematickou péči pro nejčastější psychické poruchy a prevenci širokého spektra psychických potíží. Aktuálně nabízí terapeutické programy zaměřené na řešení deprese, úzkosti a syndromu vyhoření. Díky terapeutickým programům je péče o duševní zdraví pacientům dostupná ihned z pohodlí a soukromí domova. Mindwell, který je poskytovatelem zdravotních služeb v oborech psychiatrie a klinická psychologie, vytvořili nejlepší odborníci z řad psychiatrů a psychoterapeutů pro kognitivně-behaviorální terapii v České republice. Službu Mindwell plně hradí VoZP, ČPZP a částečně ZP MV ČR.

MW DP je zdravotnický prostředek I. třídy, který je určený pro pacienty starší 18 let, u kterých slouží jako prevence rozvoje závažných psychiatrických onemocnění, a tudíž pomáhá při zvládání mírných až středně závažných psychických potíží. Před použitím některého Programu je nutné si pečlivě přečíst informace k bezpečnému používání MW DP na https://mindwell.cz/zdravotnicky-prostredek.

Mindwell je strategickou investicí zdravotnického holdingu AKESO, mimo jiné provozovatele Nemocnice Hořovice, AKESO Polikliniky v Praze, Rehabilitační nemocnice Beroun a Centra duševní rehabilitace v Berouně.

Fotogalerie
20197 20198

Další články z rubriky

Češi v obchodě zachrání 95 % potravin, které by jinak skončily v koši

Češi v obchodě zachrání 95 % potravin, které by jinak skončily v koši

Mezinárodní den fenylketonurie připomíná závažnost tohoto vzácného neléčitelného onemocnění

Mezinárodní den fenylketonurie připomíná závažnost tohoto vzácného neléčitelného onemocnění

Tipy, které vám pomohou vyladit jídelníček

Tipy, které vám pomohou vyladit jídelníček

60 % Čechů nad 50 let přiznává problémy se zažíváním

60 % Čechů nad 50 let přiznává problémy se zažíváním

Dostupnost nových léků se zlepšuje. Mnozí pacienti se k nim ale nedostanou

Dostupnost nových léků se zlepšuje. Mnozí pacienti se k nim ale nedostanou