Magazín Elita

Sedm spotřebičů Miele získalo prestižní cenu za design iF Design Award 2024

Sedm spotřebičů Miele získalo prestižní cenu za design iF Design Award 2024

Dvanáct ocenění iF Design Award za tři roky pro varné desky Miele potvrzuje vysokou úroveň estetiky a designu přístrojů této značky.

Celkem sedm spotřebičů Miele získalo letos prestižní ocenění iF Design Award. Kromě vinotéky s regulací teploty pro uložená vína KWT 4999 F patří mezi oceněné produkty varná deska TwoInOne s integrovaným odsavačem KMDA 7676 BlackPerfection a tři plynové varné desky speciálně navržené pro čínský trh (JZT-KM 3711 C; 3736 C; 3783 C). Kromě toho získaly prestižní ocenění na počest 125. výročí založení společnosti Miele také dvě indukční varné desky KMDA 7876 FL a KM 7576 FL, které na první pohled zaujmou inovativním matným černým sklokeramickým povrchem. 

Cena iF Design Award je nejuznávanější německou cenou za design, kterou již téměř 70 let každoročně uděluje nezávislá instituce iF International Forum Design GmbH se sídlem v Hannoveru. Letos mezinárodní porota složená ze 132 odborníků na design z 20 různých zemí hodnotila více než 10 000 přihlášek ze 72 zemí. Produkty hodnotila podle kritérií nápadu, formy, funkce nebo odlišnosti. „Máme radost z těchto nových ocenění, která viditelně podtrhují naše špičkové standardy v oblasti estetiky a designu," vysvětluje Andreas Enslin, viceprezident Miele Design Centre. „Také od našich obchodních partnerů jsme na nové produkty obdrželi mnoho pozitivních ohlasů."

Vinotéka KWT 4999 F – must have pro náročné milovníky vína

Volně stojící vinotéka KWT 4999 F se třemi teplotními zónami nabízí vynikající podmínky pro skladování vína. Vysoce kvalitní materiály, jako je nerezová ocel Blacksteel, sklo a bukové dřevo s povrchovou úpravou nejvyšší kvality, poskytují dokonalý prostor pro skladování vína. Intenzitu světla, vlhkost a teplotu lze individuálně ovládat prostřednictvím ovládacího panelu na dveřích spotřebiče nebo prostřednictvím smartphonu či jiného zařízení s wi-fi připojením. Vizuálně nejpůsobivější částí přístroje je SommelierSet, díky němuž lze ukládat a prezentovat dekantovaná vína a temperovat sklenice. Své místo zde najdou otevřené láhve a příslušenství, jako je vývrtka nebo speciální křídový popisovač. V další variantě vinotéky lze místo sady SommelierSet zvolit PresenterFrame (nastavitelný odkládací stojan), který lze použít k uložení i otevřených vín ve svislé poloze. I tyto funkce patří mezi ty, které nadchly porotu.

Indukční varné desky splňují vysoké požadavky poroty ve všech oblastech

Porotu zaujala také indukční varná deska KMDA 7876 FL 125 Gala Edition s integrovaným odsavačem par. Její elegantní puristický design se díky zapuštěné větrací mřížce dokonale integruje do kvalitních a minimalistických kuchyní. Oceněna byla také indukční varná deska KM 7576 FL 125 Gala Edition bez integrovaného odsavače par – zde upoutal pozornost zejména decentní design varných zón PowerFlex. Oba

spotřebiče jsou vybaveny novým matným sklokeramickým povrchem Miele. Unikátní struktura podtrhuje puristický design varných desek a zároveň je mimořádně odolná proti poškrábání – např. poškození způsobené pískem jsou redukovány o 80 %. Díky tomu si varné desky se sklokeramickým povrchem MattFinish dlouho zachovávají svůj původní, vysoce kvalitní vzhled. Další výhodou strukturovaného povrchu je, že jsou prakticky eliminovány otisky prstů. Snadno a rychle se z matné sklokeramiky dají odstranit i nečistoty po vaření.

Oba produkty jsou součástí „125 Gala Edition", která nabízí speciální výhody v oblasti funkcí a příslušenství u příležitosti 125. výročí založení společnosti Miele. V segmentu vestavných kuchyňských přístrojů se akce týká modelů ArtLine v elegantním obsidian černém matném provedení, které byly poprvé představeny loni na veletrhu IFA v Berlíně. Portfolio zahrnuje trouby, parní trouby (každá pro výklenek 45 a 60 cm) a trouby s mikrovlnou. Doplňují je i vestavné plně automatické kávovary, varné desky, nahřívače, vakuovací zásuvka, digestoř, vestavná vinotéka a volně stojící chladnička s mrazničkou.

Tyto přístroje naleznete jako varianty bez rukojetí v aktuální nabídce Miele. Všechny modely v edici 125 Gala jsou navíc vybaveny exkluzivní prodlouženou zárukou 125 týdnů.

Oceněná varná deska KMDA 7676 BlackPerfection je ideálním modelem pro každého, kdo hledá klasickou, lesklou sklokeramickou varnou desku s celočerným designem. Díky černému potisku na varných zónách a černým vzpěrám na zapuštěné krycí mřížce uprostřed sklokeramické desky je vzhled varné desky mimořádně čistý a decentně elegantní. Během provozu jsou displeje elegantně bíle podsvíceny. Díky vysoce účinnému motoru Silence patří varná deska se svou sotva znatelnou hlučností k nejtišším spotřebičům na trhu.

Požadavky na výkon jsou v souladu s nejmodernější technologií a designem

Vysoce kvalitní plynové varné desky oceněných spotřebičů JZT-KM 3711 C, JZT-KM 3736 C a JZT-KM 3783 C, které byly vyvinuty speciálně pro čínský trh, zaujmou svými výkonnými hořáky wok o výkonu 5,2 kilowattů. Jejich design kombinuje klasický vzhled čínských varných desek s evropským decentním designem a vysoce kvalitními materiály. Uspořádání plotýnek zajišťuje uživatelsky přívětivé umístění dvou pánví wok vedle sebe.

www.miele.cz  #MamMiele

 

Fotogalerie
20199 20200 20201

Další články z rubriky

Učarovaly vám hranaté tvary a rádi byste jimi vybavili váš dům či interiér?

Učarovaly vám hranaté tvary a rádi byste jimi vybavili váš dům či interiér?

Limitovaná kolekce COLUMBIA HERITAGE přináší oblíbené modely bund z devadesátek

Limitovaná kolekce COLUMBIA HERITAGE přináší oblíbené modely bund z devadesátek

Co by si vaše kočka uvařila k večeři?

Co by si vaše kočka uvařila k večeři?

Lázně Mandarin Oriental, Prague představují rituál Oriental Qi inspirovaný tradiční čínskou medicínou

Lázně Mandarin Oriental, Prague představují rituál Oriental Qi inspirovaný tradiční čínskou medicínou

Oživení sklářské tradice pod taktovkou českých designerských ikon

Oživení sklářské tradice pod taktovkou českých designerských ikon