Magazín Elita

Marika Gombitová po 24 letech přichází s novou skladbou, mixovala se v Abbey Road

Marika Gombitová po 24 letech přichází s novou skladbou, mixovala se v Abbey Road

Nekorunovaná královna slovenské pop-music a na Slovensku nejpopulárnější a nejúspěšnější zpěvačka Marika Gombitová připravila pro své příznivce opravdu velkou novinku. Po dlouhých letech čekání přichází s novou autorskou skladbou, která okamžitě zaujala výjimečné místo v Maričině repertoáru. Píseň Fantóm srdca překvapí současným soundem, který jí dodal mastering v legendárních londýnských studiích ABBEY ROAD, a opět posouvá její tvorbu i trochu jiným směrem.

Zpříjemněte si den čerstvou novinkou.

Marika Gombitová – Fantóm srdca: https://ffm.to/marikagombitova_fantomsrdca

Marika Gombitová – Fantóm srdca (oficiálny videoklip):

https://youtu.be/ouNpSEValvQ?si=a3ZifKz1shT4g4fA

Marika Gombitová, která je na hudební scéně od roku 1976, kdy začínala ve skupině Modus a postupně se stala respektovanou zpěvačkou s neohroženým postavením, si velmi dobře uvědomuje, že své fanoušky, kteří dlouho čekali na novou autorskou skladbu, nemůže zklamat. „Hudba je můj život. I když se může zdát, že to bylo jinak, opravdu jsem dlouho a velmi toužila po tom, abych mohla mým fanouškům opět prezentovat svou novou tvorbu. Od předchozí autorské skladby Prosba už uplynul dlouhý čas a já mému publiku ze srdce děkuji, že mi je nejen věrné, ale že je i tak trpělivé. Zároveň jsem nesmírně ráda, že nadešel správný čas naplnit očekávání a představit svou novou skladbu Fantóm srdca,“ prozradila Marika Gombitová. Nová skladba Fantóm srdca přináší všechno, na co jsou Maričini fanoušci už roky zvyklí – kvalitní hudbu, silný text s vysokou výpovědní hodnotou a jedinečný pěvecký projev, který léty zraje.

Autorkou hudby k novince je sama Marika, text napsal její dvorní textař Kamil Peteraj. „Tuto písničku jsme s Marikou měli v hlavě posledních pár let a jsem opravdu rád, že teď přišel ten správný čas a že se Fantóm srdca dostává i k posluchačům. A já věřím a doufám, že si s Marikou ještě uděláme radost i dalšími novými písničkami,“ prozradil Kamil Peteraj, pro kterého jde o návrat k autorské spolupráci s Marikou Gombitovou po dlouhých třiceti letech. Jejich společné písničky totiž naposledy vznikly v roce 1994 pro zatím poslední studiové album Mariky Gombitové, které dostalo název Zostaň.

A jak vnímá práci na nové skladbě Marika? „Stejně jako ke každé mé skladbě i k této jsem přistupovala s obrovským respektem. Výsledná podoba Fantóma srdca vznikla spojením několika hudebních nápadů. Ve finále ji Kamil Peteraj jako vždy skvěle otextoval. Chtěla jsem, aby v ní bylo poznat můj autorský rukopis, avšak zároveň jsem jí toužila dodat moderní sound, a proto jsem byla velmi potěšena, že konečná podoba písně se mixovala v prestižních londýnských studiích Abbey Road.“

Skladba se dostává do éteru v červnu 2024. Děje se tak po dlouhých 24 letech od chvíle, kdy Marika v roce 2000 naposledy prezentovala svou autorskou skladbu Prosba. Po návratu na koncertní pódia se legendární zpěvačka a skladatelka se skladbou Fantóm srdca definitivně vrací na scénu i s novou tvorbou.

Ke skladbě Fantóm srdca vznikl působivý videoklip, který má v těchto dnech svou premiéru (najdete ho na oficiálním YouTube kanálu Mariky Gombitové). S tvůrcem videoklipu – 3 D animátorem Martinem Vierikem, Marika spolupracovala i během pražských koncertů v O2 aréně. Jednotlivé inovativní projekce z obou vystoupení si získaly uznání nejen fanoušků, ale i hudebních publicistů. „Spolupráce s Marikou je opravdu výjimečná a skvělá. Hned po koncertech, na které jsme s Filipem Krekáčem připravovali projekce, Marika vyslovila přání spolupracovat s námi i v budoucnu. A tak mě velmi potěšilo, když mi svěřila tvorbu videoklipu ke skladbě Fantóm srdca. Protože jde o moderní skladbu, zvolil jsem hranou 3 D formu. Během celého procesu jsme s Marikou úzce spolupracovali a absolvovali několik konzultací, aby výsledný videoklip dokonale vystihl její představu,“ řekl Martin Vierik.

Zajímavostí skladby je, že úplně první premiéru už má za sebou – Marika ji spolu s další novinkou Stúpanie nejprve živě zazpívala v lednu na vyprodaných koncertech v pražské O2 aréně. A nyní ji spolu s novým videoklipem prezentuje ve studiové verzi.

Marika Gombitová vydala během dosavadní kariéry devět studiových alb a mnoho kompilací. Je držitelkou několika prestižních ocenění – Žena 21. století, Slovenka roku, Mimořádná cena Křišťálového křídla a mnoha dalších. Dosud je jedinou ženou, které jako autorce písniček udělili Mimořádnou cenu SOZA. Celkem Marika nazpívala 237 skladeb, z toho u 66 je autorkou hudby. Je důkazem, že píseň se dá nejen zazpívat, ale osobitou interpretací i prožít.

A jak Marika vidí svou hudební budoucnost? Budou po Fantómovi srdca následovat další nové skladby? „Nerada dávám plané sliby, avšak pokud vše dobře dopadne, v létě bych měla ve studiu nazpívat svou druhou autorskou novinku – píseň Stúpanie, která měla také koncertní premiéru ve vynikající atmosféře v pražské O2 aréně. Následně bych ji na podzim chtěla opět prezentovat v éteru,“ dodala s nadějí Marika Gombitová.

Marika Gombitová Facebook: https://www.facebook.com/MarikaGombitovaOfficial

Marika Gombitová Instagram: https://www.instagram.com/marikagombitovaofficiall/

 

Fotogalerie
20237 20238 20239 20240

Další články z rubriky

Nová série pořadu LVICE je zpět! Handicapované ženy překonávají vlastní limity

Nová série pořadu LVICE je zpět! Handicapované ženy překonávají vlastní limity

Kosení lúk v Šanově nás navrací ke kořenům!

Kosení lúk v Šanově nás navrací ke kořenům!

Rozšířit povědomí o poruchách autistického spektra je důležité, shodla se Michaela Dolinová s Annou Julií Slováčkovou

Rozšířit povědomí o poruchách autistického spektra je důležité, shodla se Michaela Dolinová s Annou Julií Slováčkovou

Zpěvačce Heleně Vondráčkové, která letos slaví 60 let na scéně, je dnes 77 let

Zpěvačce Heleně Vondráčkové, která letos slaví 60 let na scéně, je dnes 77 let

Noc na Karlštejně s Kateřinou Brožovou, Monikou Absolonovou či Petrem Štěpánkem se vrací!

Noc na Karlštejně s Kateřinou Brožovou, Monikou Absolonovou či Petrem Štěpánkem se vrací!