Magazín Elita

Byznys cestovních kanceláří se mění, zařizují klientům dovolené i v domáckém prostředí s autentickou atmosférou

Byznys cestovních kanceláří se mění, zařizují klientům dovolené i v domáckém prostředí s autentickou atmosférou

Řecko máme spojené s tradičním jídlem, zvyky, romantickou architekturou a uvolněným životním tempem. A právě takovou dovolenou si chce užít stále více Čechů. Dříve by strávili hodiny nad plánováním cesty, hledáním ubytování a masovou turistikou nedotčených míst. Teď se obracejí na cestovní kanceláře.

„Tento trend postupně sílí. Část klientů se chce vedle lenošení na pláži také seznámit s reálným prostředím. Takový zážitek jim pohodlné hotely na pobřeží nabídnout nemohou,“ popisuje nový segment v nabídce turistických kanceláří Blanka Hrubá, výkonná ředitelka Travel Family a dodává: „Řecko je pro takový typ dovolené ideální. Proto jsme přišli s destinacemi, kde si lidé doslova sáhnou na skutečný život obyvatel řeckých ostrovů. Teď k nám přicházejí jak ti, kteří dříve vyráželi za dobrodružstvím po vlastní ose, tak naši stálí klienti, kteří chtějí k odpočinku u moře přidat nové zážitky.“

Vedle tradičních dovolenkových ostrovů, jako jsou Kréta, Rhodos či Zakynthos, se v nabídkách objevují místa, která zatím nebyla turisty tolik objevena a nabízejí jak úchvatnou přírodu a pláže, tak naprosto jedinečný prožitek z řecké atmosféry. Příkladem je Skyros. Hornatý ostrov v Egejském moři, pro něhož jsou typické piniové lesy, tradiční gastronomie a do posledního detailu vyladěná architektura. „V České republice ho exkluzivně nabízíme právě my jako destinaci pro dobrodružnější a romantické cestovatele. A přesto, že má neuvěřitelně krásné písečné pláže a průzračné moře, masová turistika sem zatím nedorazila,“ říká Blanka Hrubá.

Skyroský kůň, Trohadia nebo vodní jeskyně

Severní část ostrova je hornatá, s velkým množstvím vegetace a s nádhernými plážemi. Jih Skyrosu se proti tomu pyšní divokým neobydleným pobřežím, které je z velké části přístupné pouze z moře. Na ostrově se nacházejí letoviska Acherounes, Magazia, Molos nebo Gyrismata poskytující jedinečnou, nerušenou řeckou atmosféru. O české turisty se stará delegátka Veronika Roubalová: „Pokud se na Skyros vypravíte, budete mít spoustu příležitostí poznat některé místní unikáty. Patří k nim například vodní jeskyně přístupná jen na loďce z moře. Na ostrově potkáte také zdejší koně. Jsou typičtí svým malým vzrůstem a žijí právě jen na Skyrosu,“ popisuje krásy ostrova Veronika a pokračuje: „Naprosto každého okouzlí návštěva hlavního města Skyros, taky se mu říká Chora. Zaujme už svou jedinečnou polohou na úpatí hory. Procházky jeho uličkami nebo návštěva typických řeckých restaurací každému zůstanou dlouho v paměti. K oblíbeným suvenýrům tady patří Trohadia. Je to další ze specialit ostrova. Sandály z kůže vyrobené podle staletí osvědčeného postupu. Skyros je plný zajímavých staveb, kamenných kostelů a skalních kaplí. Na nudu tady rozhodně není čas.“

Z široké nabídky nás nejvíce zaujala tato místa:

SKIROS PALACE (Skyros, Gyrismata) | Viamare - jeden z nejoblíbenějších hotelů v nabídce

AGALIPA (Skyros, Gyrismata) | Viamare - luxusní prostředí

 

Řecko je v rámci TOP 4 zemí českých dovolenkářů

Oblíbenost Řecka je mezi českými dovolenkáři obrovská. Podle nedávno zveřejněného průzkumu realizovaného KB Pojišťovnou, se Řecko zařadilo v popularitě českých dovolenkářů na čtvrté místo. Letos tam chce odjet na dovolenou zhruba 14 % dotázaných Čechů, kteří hodlají letní dovolenou trávit v zahraničí. Také s Travel Family tam každoročně odcestují tisíce lidí.

Fotogalerie
20329 20330 20331 20332 20333 20334

Další články z rubriky

Vodácká vášeň Čechů: Které řeky sjíždět a kde si odpočinout?

Vodácká vášeň Čechů: Které řeky sjíždět a kde si odpočinout?

Attenzione! Přijďte ochutnat do Holešovické tržnice  tu pravou Neapol

Attenzione! Přijďte ochutnat do Holešovické tržnice tu pravou Neapol

Sušené maso: Atraktivní zdravá svačina pro každého školáka!

Sušené maso: Atraktivní zdravá svačina pro každého školáka!

Turistické informační centrum Středočeské centrály cestovního ruchu nově nabízí regionální produkty

Turistické informační centrum Středočeské centrály cestovního ruchu nově nabízí regionální produkty

Největší aquapark na světě najdete v Dubaji - do Aquaventure Waterpark se lze dostat i zadarmo

Největší aquapark na světě najdete v Dubaji - do Aquaventure Waterpark se lze dostat i zadarmo