Magazín Elita

Bouřkový úplněk nabídne vhodný čas pro rituál splněných přání

Bouřkový úplněk nabídne vhodný čas pro rituál splněných přání

Již od dob Hippokrata využívali lidé sílu Měsíce ve svůj prospěch, a to ve všech oblastech života. Dle úplňku, novoluní, lunárních fází a postavení Měsíce ve zvěrokruhu je totiž možné efektivně plánovat důležitá rozhodnutí. V současné době se stala práce s lunárními fázemi populární zejména v oblasti seberozvoje. Nadcházející již druhý letošní úplněk v Kozorohu akcentuje oblast rozumu a kariéry a přináší vhodný čas právě pro rozhodnutí a možnosti posunout se na cestě za svými cíli. V červenci zdůrazňuje také potřebu rovnováhy. Právě s plánováním klíčových rozhodnutí dle vlivu Měsíce může pomoci první česká aplikace, která přináší interaktivní lunární diář Lunarium.

Měsíc lidstvo fascinoval již od nepaměti. Má významný vliv na naše emoce, nálady i každodenní život. Ovlivňuje také přírodu včetně rostlin zvířat, které se jeho postavením řídí. Jeho gravitace má na svědomí příliv a odliv, ale je spojen také s rozením, změnami počasí či s ženským cyklem. Naši předci, včetně Darwina a Hippokrata věděli, že úspěch či neúspěch činností závisí na načasování. Ať už jde o zahradnické práce, zahajování projektů, péči o domácnost či péči o svou krásu, apod. Poznatky o vlivu Měsíce jsou dnes již vědeckými metodami prokazatelné. Možná i proto se práce s lunárními fázemi v poslední době dostává opět do popředí, zejména v oblasti seberozvoje. Lze dle nich totiž načasovat klíčová rozhodnutí.

Bouřkový úplněk v Kozorohu

Podle původních obyvatel Severní Ameriky nese každý úplněk své jméno. Ten červencový je nazýván bouřkový a někdy také jelení. Aktuální lunární fáze v podobě již druhého letošního úplňku v Kozorohu podporuje rozum a materialismus a stejně jako v červnu akcentuje oblast kariéry a dlouhodobých cílů. Ale zároveň poukazuje na life-work balance. Kozoroh je spojen s ambicemi, sebevědomím a osobní disciplínou, je to pevné zemské znamení, které si jde neochvějně za svým cílem. A přesně tuto energii nám přinese také aktuální úplněk. V popředí je zároveň energie rozumu, zodpovědnosti, dlouhodobých cílů a dosahování úspěchů. Nyní je vhodný čas na posouzení a ocenění dosavadních úspěchů a přípravu strategie a plánů budoucích. Letos je ale energie Kozoroha trošku odlišná – bouřkový úplněk nám totiž ukazuje, že zodpovědnost může jít ruku v ruce s lehkostí, radostí a touhou žít život naplno. Luna může také zdůraznit potřebu rovnováhy mezi pracovním a osobním životem. Přemýšlejte o tom, jak lépe organizovat svůj čas, aby zahrnoval i relaxaci a péči o sebe.

Rituál splněné přání:

  • Připrav si papír, tužku a svíčku. Najdi  si klidné místo, pohodlně se usaď a udělej si příjemnou atmosféru.
  • Zpomal, soustřeď se na svůj dech. Udělej si rekapitulaci toho, čeho jsi dosáhl/a a čeho ještě chceš dosáhnout, jaké je tvoje přání, záměr, cíl?  Uvědom si, co si opravdu přeješ. Přání vychází ze srdce. Nyní tvoříš svou budoucnost.
  • Napiš nebo nakresli na papír vše, co si přeješ a konkrétní kroky, jak této změny dosáhnout. Přečti si svoje přání nahlas, klidně několikrát. Vizualizuj si ho. Vnímej ho ve svém srdci.
  • Nyní zapal svíčku s prosbou o splnění přání. Vyslov nahlas: “Toto nebo něco lepšího se mi nyní zhmotňuje v harmonii a souladu”. Poděkuj za splnění svého přání.
  • Vlož papír pod svíčku a představ si, že se tvoje přání již splnilo a cítíš radost a vděčnost. Poté, co svíčka dohoří, si své přání schovej na bezpečné místo, kde ho budeš moci později znovu vidět. Věř, že se tvoje přání splní.

Lunární fáze v aplikaci

Lunární fáze jsou oživeným nástrojem, které otevírají novou cestu v oblasti seberozvoje. Lze dle nich totiž načasovat klíčová rozhodnutí. Úspěch každého záměru totiž nezáleží jen na našich schopnostech, ale i na okamžiku jeho provedení. Ať už jde o změnu účesu, plánování kosmetických zákroků, podpis smlouvy, nebo péči o krásu (hubnutí, stříhání vlasů atd.) domácnost a zahradu. Dříve se hojně využívali papírové lunární kalendáře, které bylo možné mít na stole. Doba se však posunula stejně tak, jako se každý den posouvá Luna. Pod taktovkou zlatých českých ručiček se zrodila první česká aplikace s online lunárním kalendářem a diářem od značky Lunarium.

„Jsem narozená za úplňku ve znamení Raka, jehož planetou je Měsíc, a asi proto mě Měsíc vždy přitahoval – jeho vliv na sobě velmi silně pociťuji. Začala jsem vliv Měsíce na náš život zkoumat a studovat podrobněji, a to zejména v praxi. Vše jsem zkoušela na sobě. V roce 2007 jsem vytvořila první online lunární kalendář, který se postupem času přetransformoval do praktické mobilní aplikace – lunárního diáře,“ říká zakladatelka značky Lunarium a autorka stejnojmenné aplikace Dagmar Borešová.

Aplikace přináší praktické informace o energii dne, měsíčních fázích, časech východu a západu Měsíce, termínech nejbližšího úplňku a novoluní. Denně nabídne až 30 tipů a doporučení z kategorií krása, zdraví, strava, magie, domácnost, zahrada, energie. Její ekosystém tvoří praktický lunární online diář, který máme neustále u sebe v telefonu.

Aplikace je ke stažení na platformě Appstore pro IOS a na Google Play pro Android. Cena je 99,- Kč měsíčně nebo 999,- Kč ročně.

Instagram Lunarium, web lunarium.cz


Další články z rubriky

Titul Anděl mezi zdravotníky 2024 získal lékař z Nemocnice Beroun!

Titul Anděl mezi zdravotníky 2024 získal lékař z Nemocnice Beroun!

Česko má nového Muže roku 2024. Je jím Jakub Mádl z Nového Bydžova

Česko má nového Muže roku 2024. Je jím Jakub Mádl z Nového Bydžova

Apple vyzdvihuje českou sklářskou tradici, na jeho instagramovém účtu se objevili dva fotografové z Prahy

Apple vyzdvihuje českou sklářskou tradici, na jeho instagramovém účtu se objevili dva fotografové z Prahy

Zemřel legendární francouzský herec Alain Delon

Zemřel legendární francouzský herec Alain Delon

Frontman kapely Like-it Dominik Kříž se zasnoubil se svojí krásnou policistkou

Frontman kapely Like-it Dominik Kříž se zasnoubil se svojí krásnou policistkou