Magazín Elita

Hard Rock Cafe Praha oslavuje odkaz Johna Lennona hledáním pokladu

Hard Rock Cafe Praha oslavuje odkaz Johna Lennona hledáním pokladu

U příležitosti vydání nových remixů alb Johna Lennona 'Mind Games - The Ultimate Collection' a spuštění oficiálních webových stránek „Citizen of Nutopia“, Neutopie je imaginární země vytvořená Johnem a Yoko v roce 1973 propagující myšlenky míru a lásky, které proslavily písně „Imagine“ a „Mind Games“, společnost Hard Rock Cafe oslavuje tohoto výjimečného umělce tzv: hledáním pokladu.

Společnost Hard Rock International s hrdostí zahajuje spolu s John Lennon Estate a UMe, divizí globálního katalogu skupiny Universal Music Group, honbu za pokladem Johna Lennona pro fanoušky z celého světa. Hard Rock vlastní největší a nejcennější sbírku autentických hudebních memorabilií na světě s více než 88 000 kusy vystavenými na svých pobočkách po celém světě. Mezi nejzajímavější memorabilie, které můžou hosté objevit v rámci soutěže John Lennon Memorabilia Treasure Hunt, patří oblečení, hudební nástroje, skicy, texty písní a další předměty na různých místech Hard Rocku.

Uvedení hledání pokladu jde ruku v ruce se spuštěním webových stránek Johna a Yoko citizenofnutopia.com, mapou světa, kde se fanoušci mohou zaregistrovat, zanechat mírumilovné vzkazy, užívat si „meditační afirmace“ a vyjádřit svou vděčnost a obdiv Johnovi a Yoko a jejich základním principům míru, lásky a pravdy. Občané Nutopie mohou získávat body a odměny v globálním věrnostním programu Unity by Hard Rock, když navštíví zúčastněné kavárny, kasina a hotely Hard Rock a objeví vzácné memorabilie Johna Lennona označené QR kódy, které po naskenování poskytnou další příběhy o artefaktech a body na webových stránkách. Položky zahrnují:

● Hard Rock Cafe Manchester: V kavárně kavárny Cafe Cafe se nachází: ● Orientální konvička a odpovídající poháry z domu Johna Lennona v Kenwoodu.

● Hard Rock Cafe London Piccadilly: Zlaté brýle Johna Lennona (polovina 60. let 20. století).

● Hard Rock Cafe London Old Park Lane (trezor, vyžaduje speciální prohlídku): Baldwin Harpsichord (1967)

● Hard Rock Cafe Brusel: „You Are Here“ Pero a tuš na papíře (1971)

● Hard Rock Cafe Bukurešť: Černý oblek Johna Lennona během turné Beatles po USA (1965) ● fotografie z koncertu v kavárně Cafe Cafe

● Hard Rock Cafe Florencie: Černá kožená bunda, kterou měl na sobě John Lennon ve filmu „Jak jsem vyhrál válku“ (1967) ● Rock & Cafe Studio Rock & Cafe

● Hard Rock Cafe Key West: Modrá džínová pracovní košile Johna Lennona, kterou měl na sobě při nahrávání písně „Whatever Gets You Through The Night“ (1974).

● Hard Rock Cafe New York: ručně psané „Help!“ (Pomoc!) Text písně (1965)

● Hard Rock Cafe Orlando: Originál písně Johna Lennona „PEACE AND LOVE“ a portrétní skica (1969).

V pražském Hard Rock Cafe hosté najdou džínovou čepici, kterou John Lennon vlastnil a věnoval ji rozhlasové stanici WFIL a byla vydražena pro charitativní účely.

Na této memorabilii Johna Lennona je také QR kód, který návštěvníci naskenují a dostanou 20% slevu na jídlo, pití a vybrané položky v Rock Shopu.

Více informací: https://cafe.hardrock.com/prague/cs/ https://unity.hardrock.com/johnlennon/terms-and-conditions https://citizenofnutopia.com/

 


Další články z rubriky

Divadlo MANA připravuje hru Lajf a interaktivní inscenaci Bůh

Divadlo MANA připravuje hru Lajf a interaktivní inscenaci Bůh

Válečná fotografka Kate Winslet byla nezastavitelnou silou

Válečná fotografka Kate Winslet byla nezastavitelnou silou

Robert Rohál a jeho fotografie v Městském divadle Zlín

Robert Rohál a jeho fotografie v Městském divadle Zlín

Kristkův Let ptačí královny odhalen ve filmové noci

Kristkův Let ptačí královny odhalen ve filmové noci

Amerikánka je příběh holky, kterou nedostali

Amerikánka je příběh holky, kterou nedostali