Magazín Elita

European Bike Week® oslaví legendu Harley-Davidson, designéra Willie G. Davidsona

European Bike Week® oslaví legendu Harley-Davidson, designéra Willie G. Davidsona

European Bike Week® se bude konat od 3. do 8. září 2024. V roce 2023 oslavila značka Harley-Davidson již 25 let této stěžejní akce, která tradičně přitahuje jezdce a fanoušky motocyklů, živé hudby a všechny, kteří milují festivalovou atmosféru. Díky volnému vstupu se jedná o největší evropský otevřený motocyklový festival, denní i noční oslavu, která probíhá téměř nepřetržitě a vítá jak místní účastníky, tak hosty z daleka.

Značka Harley-Davidson letos oslavuje nezměrný přínos designéra, umělce a legendy Willieho G. Davidsona pro značku Harley-Davidson a motocyklovou kulturu řadou akcí po celém světě, a European Bike Week není výjimkou. Willie G. Davidson zde bude uctěn prostřednictvím obrazových materiálů i akcí v průběhu celého festivalu, včetně představení limitované edice oblečení a předvedení některých ikonických motocyklů s jeho vlivem v expozici Classic Bike Display.

Harley Village ve Faak am See o rozloze 40 000 m2 nabídne spoustu zábavy. Ústředním bodem je výstava Harley-Davidson Expo s nejnovějšími motocykly modelového roku 2024, která prezentuje novou éru cestování, technologií a designu s novými modely Street Glide® a Road Glide®. Tyto modely jsou vybavené modernizovaným motorem Milwaukee-Eight® 117 V-Twin a jsou výkonnější, lehčí a dynamičtější než kdykoli předtím. Pro zájemce o nákupy bude u autorizovaných prodejců k dispozici nejnovější oblečení Harley-Davidson, oficiální upomínkové položky této akce a také originální díly a příslušenství.

Kromě expozic motocyklů mohou zákazníci toužící po adventure stylu zamířit do off-roadové zóny, která se nachází přímo v srdci areálu European Bike Week. Zde budou jezdit specialisté na off-road z celé Evropy, kteří na motocyklu Pan America 1250 Special předvedou své dovednosti, rady jezdcům a podrobné výukové programy pro off-roadové jezdce. V letošním roce budou Adventure Zone obsluhovat naši instruktoři světové úrovně: Mick Extance (Velká Británie), Ralf Wiesenfeller (Německo) a Marco Belli, (Itálie), a také ukázky ambasadora H-D a legendy rallye - Joana Pedrera (Španělsko).

Pro ty, kteří si chtějí vyzkoušet jízdu na nejnovějších modelech, bude v H-D Demo zóně k dispozici široká nabídka motocyklů Harley-Davidson 2024 z kategorií Sport, Cruiser, Grand American Touring a Adventure Touring. Pro zájemce bez řidičského průkazu bude připravený také jízdní simulátor Jumpstart. Ve středu, ve čtvrtek a v pátek budou mít jezdci možnost si projet nejkrásnější silnice v Korutanech a sousedním Slovinsku na bezplatných výletech pod vedením H.O.G. Carinthia Chapter.

Na úvod oslav na European Bike Week s potěšením přivítáme hudební skupinu The BossHoss, která vystoupí na dvou speciálních koncertech ve velkolepých prostorách hradu Finkenstein v Korutanech. Ve dnech 3. a 4. září předvede populární kapela country a rockové hity v jedinečném horském panoramatickém prostředí pod širým nebem a stylově tak zahájí festival. 

Během celého týdne navíc proběhne pět zábavných programů až do půlnoci a své služby nabídne více než 100 prodejců, stánků s občerstvením a barů. Na dvou pódiích Harley Baru a Saloon Baru bude připravena řada akcí a live představení, během týdne zde vystoupí 40 hudebních skupin. Hlavní hvězdou bude prvotřídní kapela „Stiletto“, která vystoupí na pódiu Harley Baru v sobotu 7. září. Zábava bude pokračovat po celý týden, kdy budou rytmicky vířit plameny a mohutné pyrotechnické efekty při ohňových show a v pátek a v sobotu večer se na oblohu vznese dronová show, která se postará o dechberoucí scény mezi jednotlivými koncerty.

V pátek 6. září proběhne volně přístupná přehlídka motocyklů Custom Bike Show sponzorovaná společností Metzeler Tyres, které se mohou zúčastnit všechny vlastními silami postavené customy Harley-Davidson. Účastníci obdrží exkluzivní dárky a ceny. V sobotu 7. září se uskuteční legendární spanilá jízda Harley-Davidson Parade sponzorovaná společností Dunlop, které se pravidelně účastní tisíce motocyklů všech značek a kterou pokaždé sledují tisíce místních diváků.

Jedno je jisté, European Bike Week vykouzlí na tvářích návštěvníků velký úsměv. Jeden z nich bude ještě šťastnější, a to výherce motocyklu Harley-Davidson, který získá šťastný majitel vylosovaného lístku do tomboly.

Další informace o akci naleznete na adrese www.harley-davidson.com.

Fotogalerie
20515 20516 20517 20518

Další články z rubriky

100 000 milovníků motocyklů přijelo na největší motocyklový sraz v Evropě

100 000 milovníků motocyklů přijelo na největší motocyklový sraz v Evropě

Sraz EUROPEAN HARLEY OWNERS GROUPTM  se v roce 2025 vrátí do Chorvatska

Sraz EUROPEAN HARLEY OWNERS GROUPTM se v roce 2025 vrátí do Chorvatska

Nepodceňujte živly: Jak připravit auto na povodně a krupobití

Nepodceňujte živly: Jak připravit auto na povodně a krupobití

Ještě větší dobrodružství s MINI Countryman. Vyzkoušejte parťáka na cesty v inveltu

Ještě větší dobrodružství s MINI Countryman. Vyzkoušejte parťáka na cesty v inveltu

Cestování za závody Formule 1: Dokonalá kombinace svobody, adrenalinu a dobrodružství

Cestování za závody Formule 1: Dokonalá kombinace svobody, adrenalinu a dobrodružství