Magazín Elita

Chladnička je skvělý přítel v letním horku

Chladnička je skvělý přítel v letním horku

Léto je zvlášť v posledních letech obdobím, kdy teploty často stoupají do závratných výšin a udržet potraviny čerstvé se stává prioritou číslo jedna. Ať už jde o osvěžující nápoje, zeleninu, ovoce nebo mražené pochoutky, správná chladnička se stává nepostradatelným pomocníkem v každé domácnosti.

Technologie, které usnadňují život

Moderní chladničky jsou dnes vybaveny řadou technologií, které zajišťují, že vaše potraviny zůstanou déle čerstvé a chutné. Jednou z klíčových funkcí je NoFrost technologie, která zamezuje tvorbě ledu v mrazáku. To znamená méně starostí s odmrazováním a více prostoru pro uchování vašich oblíbených potravin.

Další užitečnou funkcí je např. DynaCool, která zajišťuje rovnoměrné rozložení teploty v celé chladničce. Díky tomu se nemusíte obávat, že potraviny umístěné v různých částech chladničky budou mít odlišnou teplotu, což může ovlivnit jejich čerstvost a chuť.

Efektivita a úspora energie

Kromě udržení správné teploty je další důležitou vlastností moderních chladniček jejich energetická účinnost. Mnohé z nich jsou navrženy tak, aby minimalizovaly spotřebu energie, což je nejen šetrné k životnímu prostředí, ale také k vaší peněžence. Výběrem kvalitní chladničky můžete dlouhodobě ušetřit na nákladech za energii, a zároveň mít jistotu, že vaše potraviny jsou uchovávány v optimálních podmínkách.

Kvalitní chladnička není jen o tom, aby vaše potraviny zůstávaly v chladu. Je to o udržení jejich čerstvosti, chuti a nutriční hodnoty. Moderní technologie zajišťují, že potraviny zůstanou déle čerstvé a vy budete mít méně odpadu. Navíc, energeticky úsporné modely vám mohou ušetřit peníze na účtech za elektřinu.

Tipy, jak si udržovat pořádek v ledničce

Rozdělte si prostor: Využijte police, zásuvky a přihrádky podle typu potravin. Například mléčné výrobky umístěte na horní police, maso a ryby do spodní části, kde je teplota nejnižší, a ovoce a zeleninu do vyhrazených zásuvek. Tím zajistíte, že potraviny budou uloženy v optimálních podmínkách.

Udržujte přehled o obsahu: Pravidelně kontrolujte, co máte v ledničce. Potraviny s blížícím se datem spotřeby umístěte dopředu, abyste je spotřebovali dříve, než se zkazí. Tím minimalizujete plýtvání a udržíte ledničku čistou.

Používejte průhledné nádoby: Potraviny uložte do průhledných nádob, abyste snadno viděli, co se v nich nachází. Nádoby s víčky pomáhají udržet potraviny čerstvé déle a zabrání šíření pachů.

Pravidelné čištění: Minimálně jednou za měsíc vyjměte všechny potraviny a důkladně vyčistěte ledničku. Při této příležitosti zkontrolujte, zda některé potraviny nejsou prošlé.

Správná teplota: Ujistěte se, že teplota v ledničce je nastavena na ideální úroveň – obvykle mezi 3-5 °C. Tím zajistíte, že potraviny zůstanou čerstvé co nejdéle a nebudou se kazit.

Označování potravin: Pokud přemisťujete potraviny do jiných nádob, označte je datem, kdy jste je vložili do ledničky. To vám pomůže mít přehled o tom, jak dlouho tam jsou, a zamezí zbytečnému skladování prošlých potravin.

Nedávejte do chladničky horké potraviny: Před uložením jídla do ledničky nechte horké pokrmy vychladnout na pokojovou teplotu. Horké potraviny zvyšují teplotu uvnitř ledničky, což může negativně ovlivnit ostatní potraviny.

Maximální využití prostoru: Využijte organizéry a koše pro lepší přehlednost. Věci, které používáte méně často, umístěte do zadní části ledničky a ty, které používáte často, naopak dopředu.

Nevkládejte příliš mnoho potravin: Lednička by neměla být přeplněná. Mezi potravinami by měl zůstat prostor pro cirkulaci vzduchu, což zajistí rovnoměrnou teplotu a delší čerstvost potravin.

Udržujte dvířka ledničky zavřená: Při každém otevření dvířek uniká chladný vzduch a do ledničky proniká teplo. Proto se snažte mít plán, co z ledničky potřebujete, a neotvírat ji zbytečně dlouho.

Tip na závěr

Pokud přemýšlíte o tom, že byste svoji starou chladničku vyměnili za nový, modernější model, stojí za to podívat se na chladničky od renomovaných značek. Například chladnička Miele KFN 7734 C byla oceněna prestižním německým spotřebitelským institutem Stiftung Warentest jako ekologicky šetrný a tichý přístroj. Chladnička nabízí špičkové technologie a funkce, jako je:

  • DynaCool: Rovnoměrné rozložení teploty v celé chladničce díky ventilátoru, který zajišťuje optimální cirkulaci chladného vzduchu.
  • NoFrost: Eliminace potřeby ručního odmrazování mrazničky.
  • DailyFresh: Prostorná zásuvka s nastavitelnou vlhkostí, která zajistí delší čerstvost ovoce a zeleniny.
  • ComfortClean: Odkládací plochy na vnitřní straně dvířek, které lze snadno umýt v myčce nádobí.
  • SoftClose: Tiché a spolehlivé zavírání dveří bez rizika vypadnutí uložených potravin.
  • FlexiBoard: Praktická polička, která umožňuje snadné uskladnění vysokých nádob, aniž byste museli přeměřovat celou lednici.
  • Miele@home: Možnost propojení s chytrou domácností, což umožňuje ovládání na dálku a monitoring stavu zásob.

Investice do kvalitní chladničky s je rozhodně krok správným směrem. Získáte moderní technologie, které vám usnadní život, ušetříte na energiích a zajistíte si čerstvé potraviny po celý rok. Vyberte si tu, která splňuje vaše požadavky na funkčnost, úsporu energie a design, a nechte ji být vaším tichým spojencem nejen v boji proti vysokým letním teplotám.

www.miele.cz                        

Fotogalerie
20535 20536

Další články z rubriky

Kuchyň stříbrem oděná má své kouzlo

Kuchyň stříbrem oděná má své kouzlo

Radiátor inspirovaný přírodou získal ocenění Red Dot!

Radiátor inspirovaný přírodou získal ocenění Red Dot!

Moravia Comfort přináší matrace pro ničím nerušený spánek

Moravia Comfort přináší matrace pro ničím nerušený spánek

Prestižní pražské starožitnictví Antique Cinolter členem CINOA

Prestižní pražské starožitnictví Antique Cinolter členem CINOA

Objevte tajemství voňavého a měkkého prádla s produkty EcoHaus

Objevte tajemství voňavého a měkkého prádla s produkty EcoHaus