Magazín Elita

Radiátor inspirovaný přírodou získal ocenění Red Dot!

Radiátor inspirovaný přírodou získal ocenění Red Dot!

Nejnovější přírůstek z kolekce designových radiátorů Zehnder – ikonický Zehnder Tetris, inspirovaný dynamickým plynutím horských řek a kreativní silou jejich meandrů, zabodoval v nejprestižnější evropské soutěži užitého designu a získal ocenění Red Dot Product Design Award 2024.

Ocenění Red Dot řadí ikonický radiátor Zehnder Tetris mezi světovou elitu a potvrzuje výjimečnost jeho designu a inovativní přístup ke konstrukci, vzhledu i zpracování. Model navržený renomovaným studiem King & Miranda kombinuje čisté linie s tvarem říčního koryta, a vytváří vizuálně přitažlivý celek přesvědčivý v prostoru a vysoce praktický v provozu. Vyniká precizně provedenými spoji, kterých je docíleno technologií lazerového svařování LazerMade a vysoce kvalitním dvouvrstvým lakováním, které činí spoje neviditelnými a dokonale těsnými. „Zcela unikátní je vnitřní konstrukce radiátoru, která umožňuje oboustranné protisměrné proudění, což přispívá ke skvělému výkonu při vytápění i při vysoušení ručníků,” zmiňuje nevšední řešení konstrukce radiátoru, které zaujalo i odbornou mezinárodní porotu, Ing. Miroslav Váša, produktový manažer pro oblast radiátorů českého zastoupení firmy Zehnder. Radiátor pojme i opravdu objemné ručníky, a dokáže je velmi rychle hloubkově vysušit.

Aktuálně Zehnder rozšířil produktovou řadu představením elektrické verze Zehnder Tetris, která sleduje současný trend ve vytápění koupelen, kde je důraz kladen na schopnost nárazového využití radiátorů a rychlého náběhu tepla, ale také na ekologii provozu.

Forma a funkce v dokonalé harmonii

Ocenění pro Zehnder Tetris je odrazem téměř století zkušeností v oblasti vývoje a výroby radiátorů Zehnder. Značka dlouhodobě sází na spojení estetické dokonalosti s perfektní funkčností. Kromě designových radiátorů přináší na český trh i další technologicky špičková řešení pro optimální vnitřní klima. „Posláním společnosti Zehnder bylo vždy zvyšování kvality života zlepšováním vnitřního klimatu. Získání ceny Red Dot za Zehnder Tetris je důkazem neochvějného odhodlání a inovativního ducha našeho týmu tomuto poslání dostát,“ komentuje ocenění Jörg Metzger, COO Radiators společnosti Zehnder pro oblast EMEA, a dodává: „Jsme nesmírně poctěni takovým uznáním, a zároveň je to pro nás závazek i nadále posouvat hranice designu a funkčnosti v oblasti vnitřního klima.”

„Oskar“ za design

Ceně Red Dot Product Design Award je mezi designery právem přezdíváno “Oskar za design”. Je celosvětově respektována pro přísný proces hodnocení a kvalitní porotu tvořenou panelem vysoce ceněných odborníků v oboru. I proto ocenění každý rok přitahuje velký počet příspěvků od výjimečných designerů a inovátorů z celého světa, kteří představují to nejlepší ze své tvorby.

www.zehnder.cz


Další články z rubriky

Kuchyň stříbrem oděná má své kouzlo

Kuchyň stříbrem oděná má své kouzlo

Moravia Comfort přináší matrace pro ničím nerušený spánek

Moravia Comfort přináší matrace pro ničím nerušený spánek

Chladnička je skvělý přítel v letním horku

Chladnička je skvělý přítel v letním horku

Prestižní pražské starožitnictví Antique Cinolter členem CINOA

Prestižní pražské starožitnictví Antique Cinolter členem CINOA

Objevte tajemství voňavého a měkkého prádla s produkty EcoHaus

Objevte tajemství voňavého a měkkého prádla s produkty EcoHaus