Magazín Elita

Podzimní rovnodennost v Levandulovém údolí

Podzimní rovnodennost v Levandulovém údolí

Podzimní rovnodennost v Levandulovém údolí se koná 22. září 2024 ve spolupráci s portálem CESTY K SOBĚ. Program se zaměřujena duchovní rozvoj, alternativní medicínu a osobní růst. Snaží se inspirovat a podporovat každého, kdo se snaží jít cestou k lepšímu porozumění sobě samému i světu kolem sebe.

Podzimní rovnodennost je okamžik, kdy Slunce přechází přes rovník a den i noc jsou přibližně stejně dlouhé. Tento jev, kdy Slunce vstoupí do znamení Vah, se letos odehraje 22. září ve 14:44 hodin a vy tento okamžik můžete strávit v Levandulovém údolí, které se nachází v Chodouni, ve Středočeském kraji. Je to místo, kde můžete prožít mimořádné chvíle, které obohatí váš život mimořádnými zážitky při zapojení se do programu či jen při procházce po levandulových polích, mezi 5000 bio růžemi z Kazanlaku nebo v BIO sadu a zahradách.

Rovnodennost je často spojována s různými tradicemi a oslavami, které symbolizují ten vzácný proces přechodu léta a podzimu. Na celém světě  se tento den slaví, jen každá kultura si našla svůj způsob. Nejčastěji se k tomuto svátku vztahují sklizňové festivaly a nejrůznější rituály, které by měly vést k harmonii těla i ducha.

Program:

Od 10.00

Procházka s drinkem BIO levandulovými a růžovými poli, kde se nachází mimo jiné  expozice věnovaná nejen historii tradičních evropských bylin, ale také našich velikánů medicíny.

V 11.00 hodin: Macramé workshop

Objevte krásu kreativního macramé s Václavou Malcovou.

Od 11.00 do 16.00 hodin: Workshop medových perníčků

Medové perníčky vás naučí zdobit lektorka Šárka.

Od 11.00 do 16.00 hodin: Tvorba slovanských říz

Ve stánku Ex Privata Industria, kde si můžete vybrat modely vytvořené srdcem a s láskou, se budou tvořit tradiční slovanské řízy, které mají místo v naší historii, současnosti i budoucnosti.

Pomalá móda značky Ex Privata Industria vstoupila nejen do širšího podvědomí, ale především do srdcí žen i mužů, svými kolekcemi „Nefolklór“, ve kterých se neotřele odráží tradiční styl Valašska, jehož rázovitost je přetvořena do elegance. V modelech rezonuje i odkaz žídkovských bohyní. Táňa a Bohďa, které procestovaly pořádný kus světa vás  přesvědčí, že "cérku z dědiny dostaneš snadno, ale dědinu z cérky nedostaneš nikdy..."

Ve 14.00 hodin Po stopách Keltů a Slovanů

S Alžbětou Šorfovou  se můžete vydat po stopách Keltů a Slovanů na našem území. Přednáška bude zakončena meditací.

V 15.00 hodin: Módní přehlídka značky Ex Privata Industria

Souběžné programy

Levandulové údolí se rozezní hudbou, rozvibruje tancem, rozzáří ohněm, a nakonec zklidní relaxací. Odpolední music terapie a art terapie bude zakončena v 18 hodin.

Po celý den bude k dispozici WELL BEING ZÓNA venkovní i v tančírně, kde si můžete dopřát aromaterapii a relaxaci. Milovníci umění si mohou nechat namalovat henou motivy, které je zaujmou.

Nezapomínejte na to, že naše zvyky, řemesla a tradice jsou pokladem, který pro nás v Levandulovém údolí pečlivě uchovávají. I ve dnech mimo organizované akce je možné si vytvořit vlastní bio čaj, klobouk se suchými květy a krajkami či peřím a společně s rodinou nebo přáteli ochutnat české speciality.  Dětí si mohou užít slaměný parkur na slámovém hřišti, v dílnách si mohou vyrobit dřevěnou lucernu nebo loutku. Seznámit se také mohou s tím, jak to chodí na farmě.

Fotogalerie
20600

Další články z rubriky

Co vše dělají zaměstnavatelé v ČR pro udržení svých zaměstnanců

Co vše dělají zaměstnavatelé v ČR pro udržení svých zaměstnanců

Dobročinné PENNY běhy přinesly přes 800 tisíc korun. Výtěžek putuje na pomoc seniorům

Dobročinné PENNY běhy přinesly přes 800 tisíc korun. Výtěžek putuje na pomoc seniorům

Zjistěte si kolik lidí stejného jména a příjmení žije v České republice

Tradiční festival Den hrdinů letos poprvé v Praze  představí humanitární základnu Na Výstavišti!

Tradiční festival Den hrdinů letos poprvé v Praze představí humanitární základnu Na Výstavišti!

Společně jsme silnější: C&A pokračuje v iniciativách na zvýšení povědomí o rakovině prsu

Společně jsme silnější: C&A pokračuje v iniciativách na zvýšení povědomí o rakovině prsu