Magazín Elita

Dejme vodě šanci: Do Mezinárodního dne úklidu pobřeží se zapojí i Waterdrop

Dejme vodě šanci: Do Mezinárodního dne úklidu pobřeží se zapojí i Waterdrop

Celosvětová iniciativa Den úklidu pobřeží mobilizuje dobrovolníky po celém světě, aby se zapojili do čištění pláží a pobřeží od odpadků. Je to příležitost nejen zbavit naše okolí odpadků, ale také zvýšit povědomí o důležitosti ochrany životního prostředí a oceánského ekosystému.  Den úklidu pobřeží připadá na 21.9, ale akce na www.waterdrop.cz běží již nyní. Waterdrop za každou prodanou lahev vyjme 2 plastové lahve z oceánů.

Jsme v tom všichni společně. Společnost Waterdrop se aktivně zapojila do boje proti znečištění plastem. Udržitelnost podporuje již od svého vzniku, kdy spojila síly s neziskovou organizací Plastic Bank, která se zabývá sběrem plastového odpadu z přírody. Díky této spolupráci již bylo sesbíráno a recyklováno více než 10 milionů plastových lahví, což odpovídá hmotnosti 125 slonů!

Proč přestat používat plast? Plastový odpad představuje hrozbu pro mořské živočichy. Ryby, ptáci a mořské želvy si ho často pletou s potravou a po jeho požití umírají. Plasty se nerozkládají, ale rozkládají se na mikroplasty, které se dostávají do potravního řetězce a ohrožují zdraví celého ekosystému.

Co můžete udělat?

  • Zapojte se: i když nejste v blízkosti pláže nebo pobřeží, zapojte se do sběru odpadků ve svém okolí a pomozte uklidit svou ulici nebo město.
  • Používejte méně plastů: dávejte přednost opakovaně použitelným nádobám a lahvím. Snižte spotřebu jednorázových plastových výrobků a vybírejte si výrobky s minimálním množstvím obalů.
  • Nahraďte plasty udržitelnými materiály: existuje celá řada alternativ k plastům, například bambus, sklo a nerezová ocel. Podporujte společnosti, které tyto materiály používají.
  • Podporujte značky, kterým záleží na životním prostředí: například Waterdrop, která aktivně bojuje proti znečištění a recykluje plastový odpad.

Společně můžeme něco změnit. Pokud se rozhodnete omezit plasty, společnost Waterdrop® nabízí slevy na udržitelné designové lahve ze skla a nerezové oceli nebo příslušenství, které kromě toho, že vás motivují k pití, také pomáhají udržet naši planetu bez plastů.

Fotogalerie
20671 20672

Další články z rubriky

Designblok přivítá ikony světového designu a architektury

Designblok přivítá ikony světového designu a architektury

Co vše dělají zaměstnavatelé v ČR pro udržení svých zaměstnanců

Co vše dělají zaměstnavatelé v ČR pro udržení svých zaměstnanců

Dobročinné PENNY běhy přinesly přes 800 tisíc korun. Výtěžek putuje na pomoc seniorům

Dobročinné PENNY běhy přinesly přes 800 tisíc korun. Výtěžek putuje na pomoc seniorům

Zjistěte si kolik lidí stejného jména a příjmení žije v České republice

Tradiční festival Den hrdinů letos poprvé v Praze  představí humanitární základnu Na Výstavišti!

Tradiční festival Den hrdinů letos poprvé v Praze představí humanitární základnu Na Výstavišti!