Magazín Elita

Nová generace vysavačů „Guard“ od Miele dá tu nejlepší péči vaší podlaze

Nová generace vysavačů „Guard“ od Miele dá tu nejlepší péči vaší podlaze

S téměř 11 miliony prodaných kusů se stal vysavač Complete C3 nejprodávanějším přístrojem Miele všech dob a vítězem nesčetných produktových testů. Dvanáct let po jeho uvedení na trh přichází Miele s novou generací vysavačů s prachovým sáčkem. Na letošním veletrhu IFA představila firma špičkový model Guard L1, který nastavuje nové standardy v komfortu, hygieně, eleganci i aktuálním propojení s chytrými technologiemi. Spolu s dalšími řadami M1 a S1 Miele kompletně inovuje segment sáčkových vysavačů. Guard L1 bude do prodeje na jednotlivých trzích uváděn postupně od ledna 2025.

Výkonný, hygienický, tichý, úsporný a s dlouhou životností – to jsou vlastnosti, které charakterizují dobrý podlahový vysavač s prachovým sáčkem – a Miele je v této kategorii v mnoha zemích jedničkou na trhu. Sáčkové vysavače jsou vedle akumulátorových tyčových a robotických vysavačů i nadále důležitými a oblíbenými pomocníky v domácnostech, zejména s ohledem na hygienu. Fanouškovská základna této klasiky zůstává velká a věrná. Výhody sáčkových pomocníků jsou totiž zřejmé, včetně zcela bezprašné výměny sáčku, což je zásadní zejména pro alergiky. Dalším plusem je možnost časově neomezeného vysávání díky kabelu, aniž by bylo třeba starat se o výdrž nebo životnost baterie. Mnoho uživatelů také oceňuje nízkou hmotnost přístroje při jeho přenášení.

Očekávání jsou značně vysoká, protože rodinný koncern z Gütersloh, který v roce 1927 uvedl na trh svůj první podlahový vysavač, ohlašuje komplexní generační obměnu této produktové kategorie. „Programem je už samotný název Guard, tedy ochránce,“ říká Sonja Gabriel, viceprezidentka pro marketing produktové kategorie podlahových vysavačů v Miele. „Tyto vysavače zadržují prach bezpečněji než kdykoli předtím, čímž chrání podlahové krytiny a samotný přístroj a zanechávají čistý vzduch v obytném prostředí.“

Tento efekt je dosažen díky kombinaci vysoce účinného motoru, konstrukci podlahové hubice a vzduchového vedení s novým konceptem prachového sáčku a vícestupňovým filtračním systémem. Nový systém ComfortFit s jedinečnou držící deskou na prachovém sáčku a protikusem na vysavači zajišťuje spolehlivé zaklapnutí a bezpečné uzavření, což je potvrzeno slyšitelným cvaknutím. Prach a nečistoty jsou tak bezpečně zachyceny. HyClean Pure prachový sáček je vyroben z 80 % z recyklovaných materiálů a poskytuje nejlepší filtraci i nejmenších prachových částic na trhu s účinností 99,99 %*.

Model Guard L1 „Comfort“ je prvním podlahovým vysavačem, který je ovládán pomocí velkého LCD barevného displeje, jenž podle modelu zobrazuje mimo jiné procentuální naplnění sáčku a stav vzduchového filtru.

Automatický režim pro efektivnější vysávání

Kromě čtyř klasických výkonových stupňů pro závěsy, čalouněný nábytek, koberce nebo tvrdé podlahy nabízí Guard L1 Comfort praktický a inteligentní automatický režim, který automaticky rozpozná povrch podlahy a přizpůsobí tak výkon pro nejlepší výsledky čištění a optimalizovanou spotřebu energie. Model Guard L1 „Silence“ je s pouhými 62 decibely nejtišším vysavačem Miele všech dob. Novinkou je také propojení modelu L1 Comfort. Po registraci v aplikaci Miele ukazuje aplikace naplnění prachového sáčku a stav vzduchového filtru včetně včasného upozornění, že je třeba sáček nebo filtr vyměnit. To nejen zajišťuje výkon vysavače, ale také jeho dlouhou životnost.

Nová nejvyšší řada nadchne nejen svou inovativní technologií a komfortními funkcemi, ale také vizuálně. Estetické trendy barvy se zde odrážejí stejně jako výrazné akcenty díky strukturovaným povrchům a kvalitním látkovým potahům. Zvláště pak upoutají decentní kovové aplikace v hodnotných barvách jako zlatorůžová nebo měděná. Přístroje se tak harmonicky začleňují do jakéhokoli obytného prostředí. O atraktivní vzhled se starají především boční ventilační otvory s diamantovým vzorem, které jsou chráněny vysoce kvalitním a nečistotám odolným látkovým potahem.

 

Aby Miele vyhovělo všem požadavkům, nabízí vysavače Guard ve třech řadách:

  • Guard S1 je nová kompaktní a lehká vstupní třída.
  • Guard M1 je nová výkonná a všestranná střední třída. Osvědčený model Complete C3 bude nyní pokračovat s lepším poměrem cena/výkon a v novém vzhledu jako řada M1.
  • Guard L1 je nová nejvyšší třída s mnoha inovativními funkcemi pro maximální komfort.

Stejně jako všechny ostatní podlahové vysavače s navíjecím kabelem od Miele je i Guard testován na životnost až 20 let. Přístroje prochází rozsáhlými kvalitativními testy, včetně 1 000 hodin nepřetržitého provozu a dalšími druhy zátěžových a nárazových testů, například pro hadici, konstrukci přístroje, kabelový buben a kolečka.

˚Spolu s Miele AirClean filtrem (podle IEC 62885-2) Během vývojové fáze inzerované série vysavačů C1 testovalo Miele modely a klíčové komponenty po dobu 750 hodin užívání (= 37,5 hodin ročně) na různých výkonových úrovních.

Více na: www.miele.cz/20let.

Fotogalerie
20694 20695 20696

Další články z rubriky

DEICHMANN představuje módní trendy pro nadcházející sezónu

DEICHMANN představuje módní trendy pro nadcházející sezónu

Pečujte správně a šetrně o své prádlo

Pečujte správně a šetrně o své prádlo

VERMI by DARA je novinka pro zdravou a hebkou pokožku

VERMI by DARA je novinka pro zdravou a hebkou pokožku

Kuchyň stříbrem oděná má své kouzlo

Kuchyň stříbrem oděná má své kouzlo

Radiátor inspirovaný přírodou získal ocenění Red Dot!

Radiátor inspirovaný přírodou získal ocenění Red Dot!