Magazín Elita

Ještě šetrnější, rychlejší a pohodlnější – nové pračky a sušičky Miele

Ještě šetrnější, rychlejší a pohodlnější – nové pračky a sušičky Miele

Značka Miele je synonymum důkladné a šetrné péče o prádlo. Na veletrhu IFA 2024 začala psát společnost z Gütersloh další kapitolu tohoto úspěšného příběhu – se špičkovými modely zcela přepracované generace praček a sušiček. Jádrem pračky je první buben na světě bez nabíracích žeber, který zajišťuje ještě šetrnější péči a delší životnost jemných tkanin. Díky optimalizované technologii praní nabízí W2 a T2 Nova Edition také kratší doby trvání programů pro menší náplně, zvýšenou flexibilitu při plnění a mnoho dalšího. Uvedení nových modelů na trh je plánováno na druhé čtvrtletí roku 2025.

V roce 2001 Miele představilo svůj legendární buben s voštinovou strukturou a jemným děrováním, což umožnilo prádlu hladce klouzat po jemném vodním filmu. Tato inovace zásadně změnila způsob péče o prádlo. Patentovaná a několikrát vylepšená technologie, zůstává dodnes jedinečná. Nyní přichází další inovativní skok – ve formě bubnu Miele InfinityCare s voštinovou strukturou, prvního bubnu na světě bez nabíracích žeber. V souvislosti s tím je třeba pochopit, že jeho hlavním účelem je vést a promíchávat prádlo, aby se při otáčení bubnu nepohybovalo jen ve vodě s pracím prostředkem. Tento pohyb ale zároveň zvyšuje mechanické zatížení prádla a časem zkracuje životnost tkanin.

„To je důvod, proč naši inženýři mnoho let usilovně pracovali na odstranění nabíracích žeber,“ říká Dr. Arnt Vienenkötter, Senior Vice President segmentu péče o prádlo ve skupině Miele. Aby bylo zajištěno, že prádlo bude vypráno stejně účinně jako vždy, vyvinulo Miele novou techniku praní za pomoci AI. Nová technika, která je v procesu patentování, přizpůsobuje pohyb bubnu prádlu při každém praní. To znamená, že prádlo se účinně obrací pomocí kyvadlového pohybu, ale bez mechanického oběhu v žebrech bubnu. V závislosti na typu a velikosti náplně je pohyb buď rychlý a dynamický, nebo obzvláště pomalý a jemný. „To zajišťuje hygienické praní prádla i bez žeber a maximalizuje životnost i těch nejjemnějších tkanin,“ dodává Arnt Vienenkötter. Výraznými prvky nového designu jsou výrazně větší a trojrozměrné, avšak hladce zaoblené součásti, které Miele nazývá „královské voštiny“ kvůli jejich zvláštní roli. Na každém bubnu je šest těchto voštin, které mimo jiné pomáhají jemně pohybovat prádlem.

Perte, a tak často, jak chcete, díky SmartMatic

Určitě to znáte: pračka není ani zdaleka plná a vaše svědomí vám říká, abyste s praním počkali ještě den nebo dva. V konvenčních pracích programech dosahuje známá funkce automatického rozpoznání náplně svých limitů, zejména u malých dávek, což znamená, že spotřeba elektřiny a vody na kilogram prádla výrazně vzrůstá.

Toto dilema řeší SmartMatic, inovativní automatický program od Miele pro všechny bavlněné a snadno udržovatelné tkaniny, které lze prát při teplotách od 30 ˚C. SmartMatic překonává současné funkce rozpoznání náplně a zajišťuje trvale konzistentní spotřebu vody, energie a – při použití automatického dávkování TwinDos – pracího prostředku na kilogram prádla.

„Odteď mohou naši zákazníci prát kdykoli chtějí, aniž by museli přemýšlet o optimální náplni. Praní prádla nebylo nikdy tak jednoduché,“ říká Arnt Vienenkötter. SmartMatic je k dispozici exkluzivně u Miele, a to pouze u nového vlajkového modelu W2 Nova Edition.

Maximální pohodlí při sušení s T2 Nova Edition

Exkluzivním komfortním prvkem nového vlajkového modelu sušičky je funkce QuickPowerDry, která umožňuje usušit až 4 kilogramy prádla za pouhých 49 minut. To je možné díky přídavnému efektivnímu topnému modulu instalovanému na zadní straně sušičky v topném kanálu. Modul se aktivuje při spuštění programu a zkracuje fázi ohřevu přibližně o 50 %.

I zde Miele píše novou kapitolu svého úspěšného příběhu šetrné péče o prádlo. Společnost uvedla na trh první program pro praní vlny již v roce 1997 a nyní představuje jeho ekvivalent i pro sušičky. V novém programu WoolDry umožňuje zvýšená rychlost bubnu, aby jemné vlněné oděvy zůstávaly blízko stěny bubnu, čímž se zabrání neustálému „padání“ oděvů. Tím se prádlo uchrání před dodatečným mechanickým zatížením, které v kombinaci s vlhkostí a teplem může způsobit plstnatění a srážení jemných oděvů. Až 1 kilogram nejjemnějších vlněných oděvů je sušen tak šetrně, že zůstává hebký a nadýchaný.

Nadčasový design v kombinaci s intuitivním ovládáním

Pokud jde o design nových praček a sušiček, zůstává Miele věrné svému závazku k dokonalosti a prémiové kvalitě. Na první pohled zaujme nový design přední části obou spotřebičů svou nadčasovou elegancí, moderním a intuitivním ovládáním a zaměřením na vše podstatné:

-       Zjednodušený, elegantní ovládací panel je celý tvořen tmavým pravým sklem v barvě „BlackEffect".

-        Otvor dokonale sladěných skleněných dvířek je o 25 % větší, což činí spotřebič pohodlnějším při plnění, zejména pak při vkládání velkých kusů prádla, jako jsou župany, přikrývky nebo závěsy.

-       Nový koncept osvětlení AmbientLight vytváří atmosférické akcenty a jeho speciální uživatelská navigace usnadňuje ovládání.

-       Nové ovládání M Touch PRO navíc usnadňuje ovládání spotřebiče, protože je větší než jeho předchůdci, má intuitivní dotykové a posuvné funkce a plnobarevný displej.

-       Další užitečnou komfortní funkcí, kterou milovníci Miele znají ze současné řady vestavných přístrojů, tedy generace 7000, je MotionReact: díky pohybovému senzoru se přístroj automaticky zapne, jakmile se k němu přiblížíte. Dvířka se otevírají jemným dotykem (ComfortOpen). Obě funkce se ukazují jako nesmírně praktické, zejména když nesete v obou rukách plný koš s prádlem.

-       Nové pračky a sušičky Miele jsou samozřejmě také testovány na dobu životnosti až 20 let. V závislosti na modelu dosahuje W2 Nova Edition energetické účinnosti A nebo A - 20 %. T2 Nova Edition spadá do energetické třídy A+++ -10 %.

www.miele.cz

Fotogalerie
20697 20698

Další články z rubriky

Výlet po pohoří Wallowa s podzimní limitovanou kolekcí Columbia Heritage Wallowa

Výlet po pohoří Wallowa s podzimní limitovanou kolekcí Columbia Heritage Wallowa

Vylepšete svoji kuchyň černými doplňky

Vylepšete svoji kuchyň černými doplňky

DEICHMANN představuje módní trendy pro nadcházející sezónu

DEICHMANN představuje módní trendy pro nadcházející sezónu

Nová generace vysavačů „Guard“ od Miele dá tu nejlepší péči vaší podlaze

Nová generace vysavačů „Guard“ od Miele dá tu nejlepší péči vaší podlaze

Pečujte správně a šetrně o své prádlo

Pečujte správně a šetrně o své prádlo