Magazín Elita

Zima přichází, vaše vlasy ale nemusí trpět!

Zima přichází, vaše vlasy ale nemusí trpět!

Podzim a zima je pro vlasy náročným obdobím. Chlad, vlhko nebo naopak suchý vzduch ve vytápěných místnostech a časté střídání teplot mohou vlasy vysušovat. Ty mají pak tendenci se lámat a ztrácet lesk. Při nošení čepic pak často dochází k elektrizování vlasů a maštění pokožky. Jak se těmto projevům vyhnout, aby byly vlasy krásné, lesklé a bez frizzu během podzimu a v zimě?

Hydratace je základ
V zimě vlasy rychle ztrácí vlhkost, proto je důležité jim dodat extra hydrataci. Používejte hydratační šampony a kondicionéry bohaté na zvlhčující složky a výtažky, které vlasy vyživují. Doporučujeme hydratační řadu od Awapuhi Wild Ginger® nebo Lavender Mint od Paul Mitchell®. Kdykoli cítíte, že jsou vlasy suché, můžete je lehce přešplíchat hydratačním sprejem, jako je Awapuhi Moisture Mist, pro okamžitou hydrataci.

Foukat, foukat, foukat!
“Čepice a helmy na lyžování mohou pokožku hlavy zapařovat. Je důležité vlasy důkladně vysušit, aby pokožka zůstala zdravá a předešlo se problémům s nadměrnou vlhkostí a tvořením bakterií. Foukejte vlasy po každém nošení čepice či helmy, abyste zabránili svědění pokožky a dalším možným problémům.”, radí technoložka Paul Mitchell® Adéla Dolejší. Nezapomeňte používat ochranu před teplem, abyste vlasy zase zbytečně nezatížili. Na vlhké umyté vlasy doporučujeme aplikovat NEURO™ HeatCTRL™ BLOWOUT PRIMER. Na suché pak sprej Hot Off The Press® od Paul Mitchell®.

Ochrana před statickou elektřinou
Nošení čepic a šál často způsobuje, že vlasy elektrizují. Kromě použití antistatických přípravků a olejů je nezbytná správná hydratace. Vlasy tak zůstanou hladké a nebudou se tolik cuchat. Pro kontrolu mastných vlasů po nošení čepice můžete použít suchý šampon, ale opatrně, aby nedošlo k ucpání pokožky.

Ochrana před chladem
Chraňte své vlasy před mrazem nošením čepic nebo šál, ale snažte se vybírat takové, které mají jemné materiály, aby se zabránilo tření a lámání vlasů. Pro vlnité a kudrnaté vlasy doporučujeme čepice podšité saténem nebo hedvábím. Tyto látky totiž vlasy nevysušují a zabraňují tak krepatění.

Naše technoložka Paul Mitchell® Renáta Tomková říká: “Nejlépe je, když vlasy nevystavujeme přímé zimě. Schovat pod bundu, pod šálu, pod čepici. Určitě nechodit ven s mokrou hlavou, když mrzne.”

Profesionální péče
Pokud chcete vlasy pořádně hýčkat, doporučujeme pravidelné návštěvy salonu na hloubkovou hydrataci, například kúry jako Awapuhi Wild Ginger® HydraTriplex, která vlasy oživí a dodá jim potřebnou hydrataci a výživu.

Péče o pokožku hlavy
Na podzim a v zimě je důležitá také péče o pokožku hlavy, která dostává zabrat nošením čepic. Doporučujeme pravidelný peeling pokožky pro odstranění odumřelých buněk např. s naším Tea Tree Detox Foaming Salt Scrubem, který pokožku připraví na další péči. Pokud pociťujete svědění a máte citlivou pokožku, zkuste Tea Tree Special Shampoo® a Conditioner®, které nyní můžete zakoupit v doplnitelné hliníkové lahvičce šetrné k životnímu prostředí.

Awapuhi Wild Ginger® HydraSoft Shampoo

250 ml, DPC 1 021 Kč / 33,42 €
Bezsulfátový šampon doplňuje vlhkost, zjemňuje vlasy a dodává úchvatný lesk. Je barvostálý a je tedy vhodný i pro barvené a zesvětlené vlasy.

Použití:

Vmasírujte do vlhkých vlasů a opláchněte. Pro dosažení nejlepších výsledků použijte HydraSoft Conditioner.

Awapuhi Wild Ginger® HydraSoft Conditioner

250 ml, DPC 1 154 Kč / 37,78 €
Opečovává prameny a doplňuje vlhkost pro zdravě vypadající vlasy

s nádherným, lesklým finishem.

Použití:

Naneste malé množství na čisté, vlhké vlasy. Opláchněte. Pro dosažení nejlepších výsledků používejte společně s HydraSoft Shampoo.

Tea Tree Lavender Mint Moisturizing Shampoo™

300 ml, DPC 832 Kč / 30,25 €
Tento blahodárný hydratační šampon myje a pěstí suché a vzpurné vlasy. Hydratující, pečující složky a aminokyseliny zvyšují lesk, usnadňují rozčesávání a posilují vlasy. Levandule, máta a čajovník působí blahodárně na naše smysly.

Použití:

Malé množství naneste na vlhké vlasy a vytvořte bohatou pěnu. Poté důkladně opláchněte. Poté pokračujte s Tea Tree Lavender Mint Moisturizing Conditioner™.

Tea Tree Lavender Mint Moisturizing Conditioner™

300 ml, DPC 921 Kč / 33,49 €
Tento blahodárný hydratační kondicionér usnadňuje rozčesávání a dodává hebkost. Rozmanité pečující složky výrazně hydratují velice suché vlasy. Levandule, máta a čajovník působí blahodárně na vaše smysly.

Použití:

Malé množství naneste na umyté vlhké vlasy a vmasírujte až ke kořínkům. Poté důkladně opláchněte.

Paul Mitchell®Awapuhi Moisture Mist®

250 ml, DPC 632 Kč / 22,98 €
Suchým vlasům dodává extra dávku vlhkosti a osvěžuje suchou, unavenou pokožku. Synteticky vyrobená kyselina mléčná a havajský divoký zázvor (awapuhi) vlasy intenzivně hydratují a posilují jejich lesk. Mořské řasy a výtažky z planktonu jsou bohaté na aminokyseliny a vitamíny, čímž vlasy výrazně zjemňují. Sodium PCA má hydroskopické účinky a ve vlasech zadržuje vlhkost.

Použití:

Nastříkejte velkoryse na vlasy a pokožku.

NEURO™ PRIME HeatCTRL™ BLOWOUT PRIMER

139 ml, DPC 1 210 Kč / 44 €
Připravuje vlasy na foukání a poskytuje zdokonalenou tepelnou ochranu, čímž pomáhá zabránit tepelnému poškození. Tento primer zajišťuje vaší foukané hedvábně hladký výsledek. Exkluzivní technologie HeatCTRL™ snižuje při používání rychlost přenosu tepla od kořínků ke konečkům při použití tepelných stylingových nástrojů.Dodává neuvěřitelný lesk.

Použití:

Malé množství naneste před foukáním do vlhkých vlasů od kořínků až po konečky.

Paul Mitchell® Hot Off The Press®

200 ml, DPC 877 Kč / 31,89 €
Chrání vlasy před poškozením teplem při použití termických přístrojů. Posiluje, zabraňuje frizzu a dodává pružnou fixaci. Výtažky z rýže vytváří nezatěžující ochranný film mezi vlasy a stylingovým přístrojem. Pšeničné proteiny vlasy posilují. Sprej je velice užitečný jak pro snadné tvarování vln a loken, tak pro žehlení vlasů. Zaručuje dlouhou trvanlivost stylingu

Použití:

Před použitím termických přístrojů nastříkejte na suché vlasy. V případě potřeby se dá použít i při závěrečné úpravě na hotový účes.

Tea Tree Special Detox Foaming Salt Scrub

184 g, DPC 1 019 Kč / 33,35 €
Tento bohatý, pěnivý peeling okamžitě odstraňuje nečistoty. Sopečný popel, himalájská sůl a zelený jíl zbavují pokožku hlavy zbytků produktů, odumřelých kožních buněk a přebytečného
kožního mazu. Již po prvním použití je pokožka zbavena nečistot.

Použití:

Před použitím šamponu aplikujte na mokrou pokožku hlavy a krouživými pohyby jemně promasírujte. Opláchněte. Pokračujte vámi vybraným šamponem a kondicionérem. Používejte jednou týdně nebo podle potřeby.

Tea Tree Special Shampoo® hliníková lahvička

500 ml, DPC 1 332 Kč / 48,44 €
Speciální složky a čajovníkový olej odstraňují nečistoty a zanechávají vlasy zdravé a lesklé. Přírodní čajovníkový olej, máta peprná a levandule oživují pokožku hlavy a svěže voní.

Použití: Malé množství naneste na vlhké vlasy, vytvořte bohatou pěnu a důkladně opláchněte.

Tea Tree Special Conditioner® hliníková lahvička

500 ml, DPC 1 443 Kč / 52,48 €

Okamžitě rozplétá, dodává vlasům hebkost, pečuje a navrací život namáhaným vlasům. Přírodní čajovníkový olej, máta peprná a levandule oživují pokožku hlavy a svěže voní.

Použití: Malé množství vmasírujte do umytých, vlhkých vlasů. Důkladně opláchněte.

Produkty jsou v prodeji v kadeřnických salonech www.paulmitchell.cz/salony

nebo na oficiálním e-shopu John Paul Mitchell Systems® eshop.paulmitchell.cz

Fotogalerie
20772 20773 20774 20775

Další články z rubriky

Kliky z české rodinné manufaktury jsou mimo limit času a stylu

Kliky z české rodinné manufaktury jsou mimo limit času a stylu

Dva dny plné péče a krásy: Pečující konference a Green Beauty Market

Dva dny plné péče a krásy: Pečující konference a Green Beauty Market

Jubilejní kampaň společnosti Miele byla spuštěna

Jubilejní kampaň společnosti Miele byla spuštěna

Výlet po pohoří Wallowa s podzimní limitovanou kolekcí Columbia Heritage Wallowa

Výlet po pohoří Wallowa s podzimní limitovanou kolekcí Columbia Heritage Wallowa

Vylepšete svoji kuchyň černými doplňky

Vylepšete svoji kuchyň černými doplňky