Magazín Elita

Kaletech Packaging Live to opět „rozbalil“ na MSV!

Kaletech Packaging Live to opět „rozbalil“ na MSV!

Každé dvě hodiny se v pavilonu A2 rozjede linka Kaletech Packaging Live sestrojená přímo pro mezinárodní strojírenský veletrh. Letos má inovované složení, poprvé je zcela obchozí a k tradičním partnerům firmy se přidaly i zcela nové společnosti.

Pod taktovkou hlavního koordinátora a systémového integrátora Arobotics probíhají v balicí lince ukázky průmyslového balení, značení, manipulace, robotizace, fixace, paletizace a dalších technologických postupů. Kromě společnosti Kaletech se představuje například Mátl&Bula, který dodává vysokozdvižné vozíky, pracoviště OKI se svojí tiskárnou etiket nebo Nedpak s paletovým systémem.

Jako první provádí na pracovišti Pick and place (vezmi a nalož) robot Fanuc CRX od firmy Acrobotics automatickou obsluhu skladu Idea Storage. Robot nahrazuje operátora, který naskladňuje nebo vyskladňuje produkty. Poté, co robotické rameno převezme krabičky s nýty, uloží je do připraveného boxu na volné místo. Po naplnění boxu ho převezme další robot a převeze ho do skladu. Box je zalepen pomocí ruční aplikační pistole EasyStar. Další robot poté odebere protiskluzovou papírovou proložku.

Na dalším úseku linky je představená plošina, na které jsou uložené mřížky. Ty pak putují do páskovačky a balícího stroje. Robot pak nanese tavné lepidlo a složí krabici. Ta je uložená na výstupní dopravník a jakmile je naplněná, automaticky odjíždí k paletizaci. Cestou je krabice také označená pomocí inkoustové tiskárny MI 9330. Robot dále uchopí krabici z dopravníku, nechá ji znovu označit a uloží na ovinovací stroj od firmy Servisbal, který krabice sám zabalí. Poslední technologií na této lince je aplikátor etiket 2200 od firmy Ondrášek. Robot odebírá etikety a automaticky je umístí na paletu s krabicemi.

Kromě ukázky balicí linky mohou návštěvníci na stánku 051 v pavilonu A2 navštívit různé další firmy,  jejich pracoviště a aplikace. Na stánku je k vidění například lepička krabic od firmy Servisbal nebo zvedací zařízení TAWI.


Další články z rubriky

Ollie Roučková: Máme za sebou obrovskou porci důležité práce!

Ollie Roučková: Máme za sebou obrovskou porci důležité práce!

Alarmující čísla nehod motorkářů:  265 těžce zraněných, 66 usmrcených a rizikových 35 až 44 let

Alarmující čísla nehod motorkářů: 265 těžce zraněných, 66 usmrcených a rizikových 35 až 44 let

100 000 milovníků motocyklů přijelo na největší motocyklový sraz v Evropě

100 000 milovníků motocyklů přijelo na největší motocyklový sraz v Evropě

Sraz EUROPEAN HARLEY OWNERS GROUPTM  se v roce 2025 vrátí do Chorvatska

Sraz EUROPEAN HARLEY OWNERS GROUPTM se v roce 2025 vrátí do Chorvatska

Nepodceňujte živly: Jak připravit auto na povodně a krupobití

Nepodceňujte živly: Jak připravit auto na povodně a krupobití