Magazín Elita

Luxusní gurmánské menu a sváteční atmosféra, která promění adventní čas v nezapomenutelný zážitek

Luxusní gurmánské menu a sváteční atmosféra, která promění adventní čas v nezapomenutelný zážitek

Vánoce se pomalu blíží a s nimi přichází magická atmosféra, která naplní nejen ulice, ale i The Artisan vánoční pohodou a radostí. Pro hosty restaurace je připraven bohatý program, od adventních brunchů až po slavnostní večeře. Menu vychází z tradičních receptů, které jsou doplněny o moderní prvky pro jedinečnou chuť každého pokrmu.

„Během prosince hostům nabídneme jedinečné spojení tradičních svátečních pokrmů s moderními chutěmi. Inspirovali jsme se oblíbenými vánočními recepty a obohatili je o originální prvky. Věříme, že si hosté odnesou nezapomenutelný kulinářský zážitek, který spojí vánoční tradice s českými moderními chutěmi,“ přibližuje myšlenku letošních Vánoc David Rejhon, šéfkuchař restaurace The Artisan.

Adventní brunche odstartují 1. prosince a každý z nich nabídne menu zaměřené na konkrétní téma. Ten první se zaměří na perníkovou chuť – hosté se mohou těšit na grilovaného candáta v perníkové krustě nebo pečené hovězí s perníkově-rajčatovou omáčkou. Dezertní sekce zahrne perníkový crème brûlée či perníkovou zmrzlinu. Mikulášský brunch se uskuteční oba víkendové dny 7. a 8. prosince a přinese zábavu pro děti v podobě mikulášské nadílky a zároveň gurmánské potěšení pro dospělé, kteří ocení výjimečné pokrmy připravené speciálně pro tuto příležitost.

Tématem brunche 14. prosince budou punčové delikatesy, například marinované ovoce s punčovým sirupem nebo punčová paštika. Neděle 15. prosince představí moderní úpravy tradičního kapra z Chabrybárny. O víkendu 21. a 22. prosince se hosté mohou těšit na opravdu sváteční lahůdky: v sobotu proběhne hostina inspirovaná vaječným likérem, kde nebude chybět ani eggnog crème brûlée. Nedělní menu bude věnováno tradičním vánočním šnekům, tedy například šnečí paštice s nakládanou hořčicí nebo klasickým šnekům podávaným s česnekovým máslem.

Štědrovečerní hostina 24. prosince bude vrcholem vánočního „artisanského“ měsíce. Bohatý bufet nabídne sušená kachní prsa s dýní a kapustou, ústřice Fin de Claire a různé variace tataráků, včetně oblíbeného kapřího tataráku. Mezi hlavními chody nebude chybět smažený kapr s bramborovým salátem, pečený krocan s nádivkou a brusinkovou omáčkou či hovězí Rib Eye na carvingové stanici. Na závěr hosté ochutnají vánoční cukroví, eggnog crème brûlée a vánoční pudink s brandy máslem.

Hody však budou pokračovat i na První a Druhý svátek vánoční, kdy si hosté mohou vychutnat pečeného krocana, husu a kachnu s tradičními přílohami. V nabídce se však objeví i tatarák či výběr sýrů. Milovníci steaků ocení grilované pochoutky z Josper grilu doplněné omáčkami a přílohami, jako je bramborový salát nebo svíčková. Dezertní bar nabídne cukroví, lívance s ovocem a mnoho dalších sladkých specialit.

Od 16. do 31. prosince bude k dispozici také speciální vánoční obědové Business Lunch menu. Hosté si mohou pochutnat na pražské šunce s křenovým pudinkem nebo céviche z kapra. Hlavní chody nabídnou filet z candáta s dýňovým pyré, srnčí hřbet s pyré z černých trumpet nebo krémového kubu s houbami. Závěr oběda zpestří vánoční perník s čokoládou a šípkovým gelem nebo tradiční vánočka s rumovým tvarohem.

V kavárně The Artisan Corner si hosté během prosince budou moci zakoupit tradiční vánoční speciality, včetně domácího trdelníku. Atmosféru navíc dotvoří perníková chaloupka umístěná před šestimetrovým vánočním stromem v lobby hotelu, společně tak tvoří ideální místo pro pořízení nezapomenutelné vánoční fotografie.

Pro více informací navštivte: Christmas at The Marriott Prague

Fotogalerie
20877 20878 20879 20880 20881

Další články z rubriky

Benátky nemusí být jen v Itálii. Už jste navštívili ty na severu?

Benátky nemusí být jen v Itálii. Už jste navštívili ty na severu?

Solný květ Flor de Sal v limitované edici v keramické dóze je skvělý tip na dárek

Solný květ Flor de Sal v limitované edici v keramické dóze je skvělý tip na dárek

Vánoce s jedinečnou hořkosladkou chutí likéru Becherovka

Vánoce s jedinečnou hořkosladkou chutí likéru Becherovka

Sbírejte body v hotelových restauracích Marriot, aniž byste byli ubytovaní

Sbírejte body v hotelových restauracích Marriot, aniž byste byli ubytovaní

Adventní kalendáře Waterdrop: 25 dní a 25 překvapení

Adventní kalendáře Waterdrop: 25 dní a 25 překvapení