Magazín Elita

Columbia nabízí funkční technologie pro pohodové outdoorové zážitky

Columbia nabízí funkční technologie pro pohodové outdoorové zážitky

Oblíbená značka sportovního a outdoorového oblečení Columbia přichází i letošní podzim s ucelenou kolekcí, která vás obleče do rozmarů podzimního počasí od hlavy k patě. Díky řadě oceňovaných technologií vás tak ochrání před deštěm, větrem i chladem bez jakéhokoliv kompromisu. Vy se naopak budete moci věnovat stále populárnějším toulkám v přírodě, po horách či v lese a čerpat z přírody sílu i duševní pohodu, posilovat tak svoji kondici. I nevyzpytatelný podzim má totiž své neopakovatelné kouzlo, ale je potřeba se vybavit správným oblečení a obuví, které vás ochrání a zajistí pohodlí. Není špatné počasí, jen špatné oblečení. Vyplatí se vybavit funkčním oblečením a obuví, které vás nezklamou.

Na podzimní toulky přírodou je ideální oblečení vrstvit, abyste mohli lépe reagovat na měnící se teplotu a počasí. Využijte technické materiály, které vám zajistí prodyšnost, nepromokavost a teplo, ale zároveň neprofouknou. Jako mezivrstva je ideální fleecová bunda, na kterou stačí pak lehká voděodolná větrovka nebo lehce zateplená bunda či péřovka využívající například i termoreflexní technologie Columbia Omni-Heat. Bundy volte lehké, neobjemné a pohodlně sbalitelné třeba do vnitřní kapsy bundy. Oblíbené jsou i zateplené vesty nebo hybridní bundy.  To vše naleznete v nové podzimní kolekci outdoorového experta – značky Columbia. Kromě funkčnosti se kolekce pyšní propracovanými střihy, atraktivními barvami nebo vzory, které lze skvěle sladit do stylového dámského i pánského outfitu od hlavy k patě.

Letošní podzim se Columbia zaměřila na svoji nejvyšší produktovou řadu Titanium, která nabízí nejlepší technologie a vlastnosti, technické detaily a ergonomické střihy. Využívá nejlepší tkaniny  pro maximální pohodní a ochranu. Inovativní technologie prošly zátěžovými testy nejen v laboratořích, ale i ve všech reálných povětrnostních podmínkách. Proto produkty z dámské i pánské řady Columbia Titanium nabízejí tu nejvyšší funkčnost, ochranu a pohodlí.

Funkční lehká podzimní  bunda Columbia Ampli-Dry vyniká voděodolným a prodyšným svrškem s technologií Omni-Tech 3D s podlepenými švy. 4-směrný streč  a ergonomický střih umožňují snadný pohyb. Bunda je vybavena nastavitelnou kapucí, manžetami i lemem pro perfektní fit, ale také řadou kapes. K dispozici je v pánské a dámské verzi a řadě barevných variantách za 4 249 Kč.

Technická mikina Columbia Triple Canyon Grid Fleece vyniká funkční fleecovou tkaninou s technologií Omni-Wick a mřížkovou strukturou, které odvádějí pot od těla, abyste se cítili svěží a v suchu po celý den. Je ideální volbou pro chladnější dny a intenzivní outdoorové aktivity. Prvotřídní materiál s elasténem nabízí vynikající tepelnou izolaci a pružnost pro volný pohyb. Konstrukce s plochými švy minimalizuje riziko odření a zajišťuje tak větší pohodlí mikiny i jako mezivrstvy. Mikina má navíc zip pro snadné oblékání a svlékání.  Dámské i pánské provedení nabízí škálu barev za 2 499 Kč.

Zateplená bunda Columbia Explorers Edge II je ideální bundou i pro náročné outdoorové aktivity v chladnějších podzimních podmínkách. Bunda obsahuje řadu funkčních detailů od praktických kapes s PU ochranou proti vodě, nastavitelných lemů, po větrací otvory v podpaží. Technologie Columbia Omni-Tech nabízí voděodolnost 10 000 mm H2O s vysokou úrovní prodyšnosti a všechny švy jsou plně utěsněné pro ochranu před vlhkostí. Bunda je vybavena zateplenou kapucí s polstrovaným okrajem pro větší ochranu před větrem. Bunda Columbia Explorers Edge II Insulated Jacket je také šetrná k životnímu prostředí, protože neobsahuje škodlivé PFC. Vnitřek bundy je vyplněn izolací Microtemp XF II, která skvěle chrání před chladem. Je k dispozici v dámském i pánském provedení a barevných variantách, které jednoduše sladíte se zbytkem outfitu od hlavy k patě za 5 399 Kč.

Nedílnou součástí vybavení pro pohodu na výletech či výšlapech je kvalitní a funkční obuv do každého terénu. Značka Columbia pokračuje v posouvání hranic outdoorového výkonu a uvádí na trh kolekci obuvi pro podzim 2024, která je vybavena přelomovým systémem Omni-Max.

Nová technologie obuvi Columbia Omni-Max byla uvedena na trh letos na jaře a ve své podzimní premiéře se postaví chladnému a vlhkému počasí. Oceňovaná technologie Omni-Max spojuje adaptivní tlumení, flexibilitu, zvýšenou stabilitu i trakci přizpůsobenou pro všechny povrchy.

Podzimní kolekce obuvi Columbia Konos s technologií Omni-Max nabízí aktualizovanou botu Konos TRS OutDry nově i ve střední kotníkové verzi. Bota je navržena pro pohodlný podzimní „speed hiking“, umožňuje rychlý pohyb v horách a zároveň zachová maximální podporu při dlouhých túrách.

Bota je vybavena bezešvým zcela voděodolným prodyšným svrškem s technologií Columbia OutDry a systémem Navic Fit, který zajišťuje přirozenou fixaci středu chodidla, aby vaše nohy zůstaly v suchu a stabilní i v náročných podmínkách kroku. Konstruovaná mezipodešev Techlite+ fixuje patu pro optimální rovnováhu, zatímco deflexní zóny v přední části a na patě mezipodešve absorbují náraz a spolupracují na snížení napětí chodidla. Hluboké pružné drážky v přední části podešve boty nabízejí lepší reflexní pohyb boty pro efektivnější krok. S měnícím se povrchem, mokrými a blátivými podmínkami si bezpečně poradí robustní přilnavá podrážka Adapt Trax s výjimečnou trakcí.

Boty Columbia Konos jsou k dispozici v pánské i dámské verzi. Cena voděodolného modelu ve střední verzi je 3 299 Kč a nízké verze je 2 999 Kč.   

Pro náročnější hikery přináší značka Columbia špičkový model nepromokavých kotníkových bot  Columbia Geoterra  OutDry LTR, které jsou navržené tak, aby zdolávaly dlouhé treky v nejdrsnějším terénu. Voděodolný a prodyšný kožený svršek s odolnými kovovými prvky šněrování, gumovou špičkou a patou, přirozeným uzamčením střední části chodidla poskytují dokonalou podporu a ochranu. Detailně navržené funkční prvky boty zajišťují pohodlí a výkonnost od palce nohy po kotníky. Vysoce výkonná pryžová směs podrážky nabízí bezkonkurenční přilnavost na suchém i mokrém terénu díky podrážce Vibram s důmyslnou konstrukcí ostrých kolíků. Tato prémiová outdoorová obuv značky Columbia je k dispozici v dámském i pánském provedení. Cena boty Columbia Geoterra  OutDry LTR je 4 499 Kč.

Kolekci Columbia zakoupíte ve značkových prodejnách Columbia (OC Palladium - Praha 1, OC Letňany - Praha 9, OC Šantovka - Olomouc, OC Olympia - Brno), řetězcích Sportisimo, Sport Vision a také v řadě dalších e-shopů jako například www.sportovna.cz

Fotogalerie
20891 20894 20895 20897

Další články z rubriky

Několik důvodů, proč mají psi nosit svetry či bundy

Několik důvodů, proč mají psi nosit svetry či bundy

V estetické medicíně je na prvním místě odbornost opírající se o citlivý přístup

V estetické medicíně je na prvním místě odbornost opírající se o citlivý přístup

PUMA x Footshop x Benem Cristovao: exkluzivní kolekce s příchutí motosportu

PUMA x Footshop x Benem Cristovao: exkluzivní kolekce s příchutí motosportu

FAST DAY 2024 představil nejnovější inovace pro snazší život

FAST DAY 2024 představil nejnovější inovace pro snazší život

MAXIM vyměnil plátno za kožené bundy!

MAXIM vyměnil plátno za kožené bundy!