Magazín Elita

Aliance All4Cyber představila klíčová řešení pro ochranu firemních dat i IT infrastruktury

Aliance All4Cyber představila klíčová řešení pro ochranu firemních dat i IT infrastruktury

Druhý ročník konference Kyberbezpečnost 2024, pořádaný společností DATASYS, přinesl unikátní příležitost pro představení nejnovějších technologií a strategií v oblasti ochrany dat a zabezpečení informačních systémů. Mezi účastníky nechyběly ani společnosti z aliance All4Cyber, které nabídly komplexní řešení v oblasti kybernetické bezpečnosti, správy identit a zabezpečených datových přenosů.

Firma CNS se ve své prezentaci zaměřila na klíčovou otázku zabezpečení datových přenosů, zejména v době, kdy organizace stále častěji pracují v hybridních prostředích, kde data opouštějí tradiční perimetr chráněných sítí. Jakub Voleman představil inovativní nástroje Safety4Transfer a Safety4Files, které umožňují zabezpečený přenos a distribuci citlivých dat mezi ověřenými uživateli. Tyto nástroje nejenže zajišťují šifrování dat „in motion", ale také poskytují snadno integrovatelné řešení do existujících firemních systémů, čímž významně snižují riziko neoprávněného přístupu k datům. V sektorech jako je zdravotnictví nebo státní správa se tyto technologie stávají nezbytnou součástí provozních postupů.

DATASYS na konferenci Kyberbezpečnost 2024 představil své komplexní přístupy k ochraně IT infrastruktur, zaměřené jak na technické nástroje, tak na vzdělávání zaměstnanců. Radim Pracuch zdůraznil důležitost nepřetržité pozornosti věnované kybernetickým hrozbám a doporučil organizacím zavedení flexibilního bezpečnostního centra eSOC. To zajišťuje efektivní monitorování událostí a analýzu rizik, čímž organizacím pomáhá mj. rychle reagovat na incidenty. Pavel Štros představil podrobněji řešení eSOC, které v reálném čase vyhodnocuje bezpečnostní a provozní události, poskytuje pravidelný reporting a pomáhá organizacím zajišťovat soulady s normami a zákony. Radek Fujak ve své prezentaci upozornil na klíčovou roli vzdělávání zaměstnanců jako obrany proti kybernetickým hrozbám. Představil také e-learningové platformy, které umožňují firmám pravidelně školit zaměstnance a zvyšovat jejich povědomí o rizicích, jako jsou phishingové útoky.

DATRON přispěl do diskuzí zaměřených na automatizaci procesů kybernetické bezpečnosti. Jaromír Látal představil systém eCyS, který umožňuje plnou automatizaci řízení rizik a zranitelností v rámci organizací. Tento systém nejenže monitoruje a analyzuje bezpečnostní incidenty, ale zároveň pomáhá organizacím splnit legislativní požadavky, jako je ISO 27001 nebo zákon o kybernetické bezpečnosti. Automatizace se stává klíčovým faktorem pro organizace, které čelí stále složitějším kybernetickým hrozbám, a zajišťuje, že nápravná opatření mohou být zavedena rychle a efektivně.

IdStory, další člen aliance All4Cyber, se zaměřil na oblast správy identit a přístupových práv. Aleš Roman prezentoval případovou studii implementace platformy Identity manageru IdStory, která umožňuje efektivní správu identit a přístupů zaměstnanců v organizacích. Tento systém nejen zjednodušuje správu administrativy, ale také zvyšuje bezpečnost tím, že snižuje riziko neoprávněného přístupu k citlivým datům. IdStory se stal klíčovým nástrojem pro společnosti, které usilují o centralizovanou správu identit a přístupových práv s důrazem na bezpečnost.

Konference Kyberbezpečnost 2024 se ukázala jako klíčová platforma pro sdílení inovací a nových přístupů v oblasti IT bezpečnosti. Firmy sdružené v alianci All4Cyber sehrály významnou roli v diskuzích o budoucnosti kybernetické bezpečnosti a představily nejen technologická řešení, ale také konkrétní nástroje a strategie zaměřené na ochranu dat, monitorování hrozeb a vzdělávání zaměstnanců.

Pro další informace o alianci All4Cyber, jejích službách, řešeních a nadcházejících aktivitách, navštivte www.all4cyber.cz, LinkedIn, X, FCB nebo společnost kontaktujte na info@all4cyber.cz.


Další články z rubriky

Čeští inovátoři ve zdravotnictví mají šanci získat podporu až 160 000 EUR díky novému programu SPICE

Čeští inovátoři ve zdravotnictví mají šanci získat podporu až 160 000 EUR díky novému programu SPICE

waterdrop® x Běhejme a pomáhejme útulkům: Spojte se s námi v boji za šťastná zvířata!

waterdrop® x Běhejme a pomáhejme útulkům: Spojte se s námi v boji za šťastná zvířata!

Neziskovky volají po zálohování nápojových PET lahví a plechovek

Neziskovky volají po zálohování nápojových PET lahví a plechovek

První ročník soutěže „Čisté obce s NEVAJGLUJ 2024“ zná své vítěze

První ročník soutěže „Čisté obce s NEVAJGLUJ 2024“ zná své vítěze

Prague Sweet Festival – nejsladší akce roku

Prague Sweet Festival – nejsladší akce roku