Vánoce v hotelu Mandarin Oriental, Prague letos získají nový rozměr. Na zdejší sváteční atmosféře se totiž letos budou podílet lokální tvůrci (nejen) z Malé Strany. Zimní lounge vznikl ve spolupráci s návrhářem Janem Černým, udržitelný vánoční stromeček vytvořila Olga Šípková z malostranského papírnictví Pompomtime a dekorace od známých umělců vybral rovněž zdejší design store Artisème.
Mandarin Oriental, Prague tak navazuje na úspěšnou iniciativu Malá Strana Gems, která letos v létě představila skryté poklady místních řemeslníků, designérů a umělců. Stejný duch spolupráce a podpory lokálních talentů nyní přenáší i do vánočního období. Zahraniční hosté i místní návštěvníci se tak mohou těšit na nový zimní lounge, autentický vánoční stromeček z papíru a další překvapení.
Nový zimní lounge ve spolupráci s Janem Černým
Významnou novinkou letošního roku je zimní lounge, který hotel připravil ve spolupráci s českým designérem Janem Černým. Tento vyhřívaný venkovní prostor na nádvoří hotelu nabídne hostům nezapomenutelný zážitek v kulisách zasněžené Malé Strany. Kromě exkluzivních vlněných dek a polštářů, které tento oceňovaný designér navrhl speciálně pro tuto příležitost, si návštěvníci mohou vychutnat také signature koktejly a horké nápoje z nového zimního menu. Lounge bude k dispozici i pro privátní eventy, které nabídnou intimní alternativu ke klasickým vánočním trhům.
Unikátní udržitelný vánoční stromeček
V lobby hotelu Mandarin Oriental, Prague letos najdete opravdový unikát v podobě plně udržitelného vánočního stromečku. Tento bezmála třímetrový strom je vyrobený kompletně z papíru a odráží závazek hotelu dlouhodobě podporovat udržitelnost. Jeho design vznikl ve spolupráci s Olgou Šípkovou z malostranského papírnictví Pompomtime, která na jeho tvorbě strávila hodiny ve svém ateliéru a následně i přímo v hotelu. Menší verze papírového vánočního stromku inspirovaného jednoduchou asijskou elegancí naleznou hosté také v prezidentském apartmá hotelu.
Stromeček tak symbolizuje nejen Vánoce, ale také ambici hotelu podporovat udržitelnost a lokální řemeslníky. Každý jeho detail připomíná, že i sváteční výzdoba může být šetrná k životnímu prostředí, aniž by ztrácela na kreativitě, kráse i eleganci. Vánoční atmosféru hotelu navíc doplňují autentické dekorace s českým rukopisem, které byly vybrány malostranským designovým obchodem Artisème.
Pohádkový Štědrý večer
A jak v hotelu Mandarin Oriental, Prague proběhnou samotné vánoční svátky? Na Štědrý den, 24. prosince, si mohou hoteloví hosté i návštěvníci zvenčí vychutnat štědrovečerní večeři ve formě pětichodového menu. To začíná předkrmem foie gras s kakaem a lískovými ořechy, následuje
polévka z bílých ryb s candátem, kaviárem a kořenovou zeleninou. Jako hlavní chod se podává tradiční křupavý kapr s bramborovo-zeleninovým salátem, na nějž navazuje srnčí nízký roštěnec s pyré z pastináku, dýně a šalvěje. Třešničkou na dortu je dezert nazvaný „Sněhová koule“ z mascarpone, skořice a perníku. Cena pětichodové večeře vychází na 2 675 korun na osobu a dostupná je také vegetariánská verze menu.
„Naše vánoční menu přináší nový pohled na sváteční stolování a opět vzdává hold českým kulinářským zvyklostem,“ říká Michal Horváth, šéfkuchař Mandarin Oriental, Prague. „Využili jsme přitom klasické suroviny jako ryby či zvěřinu a pozvedli je kreativním zpracováním, které zdůrazňují chuť i celkovou prezentaci pokrmů.“ Hosté se mohou těšit na výjimečný gastronomický zážitek, který podtrhne dokonalou sváteční atmosféru. Oslavy pokračují 25. prosince bohatým snídaňovým brunchem, který je k dispozici až do poledne a nabízí hostům jak široký výběr sezónních specialit, tak i klasické pokrmy z à la carte menu.
Silvestr ve vlastním tempu
V rámci silvestrovských oslav pořádá hotel Mandarin Oriental, Prague speciální koktejlovou party, která proběhne 31. prosince od 20:00 do 1:00. Hosté si během ní mohou vychutnat exkluzivní večeři formou bufetu, kde najdou i speciality jako Monastiq Tartar, pečenou kachnu, grilovaného candáta, stejně jako výběr sýrů a svátečních minidezertů, které budou k dispozici po celý večer.
Od 20:00 do 21:30 proběhne živé hudební vystoupení, po němž vystoupí DJ. Ať už večer začnete na parketě, nebo se rovnou pustíte do svátečních pokrmů, program je navržen tak, aby si hosté mohli vychutnat tento speciální večer ve svém vlastním rytmu. Cena čtyřhodinového balíčku včetně welcome drinku vyjde na 3 200 korun za osobu.
„Mandarin Oriental, Prague s radostí přináší sváteční menu, které spojuje jedinečné chutě s dokonalou sváteční atmosférou,“ potvrzuje Barbara Göttling, generální ředitelka hotelu Mandarin Oriental, Prague. „Ať už k nám zavítáte na romantickou večeři ve dvou, nebo na větší rodinnou oslavu, postaráme se o to, aby vaše návštěva byla nezapomenutelným zážitkem a krásným vstupem do nového roku.“