Vánoce opět utekly jako voda a nyní nás čekají jen vyhlídky na silvestrovské radovánky. Pokud už máte sladkého pro tento rok dost a hledáte inspiraci na nějaké jednoduché slané občerstvení, doporučujeme vám tyto snadné muffiny s pancettou. Hodí se také jako zlatý hřeb snídaňových a svačinových menu a jistě vás také překvapí jejich složení. Můžeme vám totiž slíbit, že zaručeně uspokojí jak vaše chuťové pohárky, tak váš mikrobiom! Vyzkoušíte si s námi tento lahodný recept i vy?
Potěšte váš mikrobiom
Ať už patříte do tábora milovníků či odpůrců kefíru, jistě vám neunikly benefity, které tato, mnohými nazývaná superpotravina, nabízí. Kefír a další zakysané výrobky jsou populární právě z důvodu, že obsahují probiotika. A co vlastně ta probiotika jsou? Jedná se o živé bakterie, které mají příznivý vliv na lidský organismus. Pomáhají lidskému střevu s procesy trávení, brání množení škodlivých bakterií a zároveň také posilují náš imunitní systém. Pokud navíc nejste fanoušky tohoto zakysaného nápoje, v tomto receptu si jej s jeho specifickou chutí rozhodně nespojíte a můžete tak po vánočních hodech udělat také něco pro svůj mikrobiom. A to je podle nás nejeden dobrý důvod, proč tyto muffiny s kefírem vyzkoušet. Navíc podíl jejich dokonalé chuti a jednoduché přípravy mluví jasně v jejich prospěch a úspěch v kuchyni je téměř zaručen.
Jeden zázračný produkt
Také vás vždy odradí, když je seznam ingrediencí nějakého receptu delší než týden před výplatou? Nejlépe se nám totiž peče a vaří právě z věcí, které nemusíme kupovat, protože je máme doma, a jsou navíc využitelné pro mnoho dalších příležitostí a receptů. Věděli jste, že odteď vám na pečení bude stačit už jen jedna mouka? Babiččina volba totiž sjednotila arzenál tří nejpoužívanějších mouk do jednoho univerzálního génia. Babiččina volba univerzální pšeničná je unikátní v tom, že nabízí jednoduché řešení pro nepřeberné množství receptů, a můžete ji tak bezstarostně využít na pečení, obalování či zahušťování pokrmů, na slano i na sladko. Jestli se ptáte, jak je to možné, odpovědí je optimální struktura této mouky, která díky kvalitnímu lepku a škrobu kombinuje vlastnosti hladké i polohrubé mouky. Navíc je vyrobena v českých mlýnech, a je také doporučeným výrobkem platformy Testuj.to.
Ingredience
- 250 g univerzální mouky Babiččina volba
- 2 vejce
- 200 ml podmáslí nebo kefíru
- 1 ČL prášku do pečiva
- 100 g pancetty
- 50 g goudy
- 50 g parmazánu
- 1 PL bylinkového másla
- 1 cibule
- 1 ČL másla
- silikonové formičky na muffiny
- lněné semínko a maldonská sůl na dokončení
Postup
Na másle opečte cibulku a pancettu, nakonec nechte zavadnout špenát. V míse smíchejte vejce, mouku, podmáslí, prášek do pečiva a sůl. Vmíchejte nastrouhané sýry a opečenou pancettu se špenátem. Nadávkujte do formiček. Na závěr posypte lněným semínkem a solí.
Pečte při 200 °C asi 20 minut. Nechte vychladnout a pak vyklopte z formiček.