Všichni víme, že fazole jsou skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, které jsou důležité pro regeneraci těla. Mají v sobě vlákninu, vitaminy, minerály, zdravé tuky i antioxidanty, a tak není divu, že fazolové těstoviny jsou považovány za zdravé jídlo, pokud jsou připravovány s vyváženými ingrediencemi. Jsou skvělou přílohou i základem pro chutný pokrm.
Ingredience na 4 porce:
- 200 g fazole barevné Menu Gold
- 320 g penne
- 400 g kuřecí prsa
- 200 g krájených rajčat
- Bazalka
- 200 ml smetana 33 %
- 4 vejce
- 50 g parmazánu
- 120 g cibule
- Řepkový olej na restování
- Sůl
- Pepř
Postup:
- Fazoli den předem namočíme a uvaříme podle návodu. Penne uvaříme „na skus“.
- Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky osolíme, opepříme a zarestujeme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčata a nakrájenou bazalku. Promícháme, přidáme uvařené fazole a těstoviny, opět promícháme a vložíme do vymazaného pekáčku.
- Smetanu, vejce a parmazán smícháme a nalejeme na těstovinovou směs. Vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a pečeme cca na 30-40 minut. Podáváme teplé jako hlavní jídlo.