Magazín Elita

The Artisan představuje nový degustační zážitek

The Artisan představuje nový degustační zážitek

Představte si večer, kdy se vůně grilovaného masa snoubí s tóny živého jazzu a každý chod vypráví příběh. The Artisan přichází s novým konceptem pátečních degustačních večerů „From Farm to Grill… and Jazz“, který není jen o skvělém jídle, ale o celkovém smyslovém zážitku. Každý pátek se hosté mohou vydat na kulinářskou cestu, která propojuje poctivé suroviny, udržitelnost a příběh restaurace s prvotřídní gastronomií a atmosférou živého jazzu.

Nový koncept reflektuje celou filozofii The Artisan – důraz na sezónní ingredience od lokálních farmářů, inovativní techniky, minimální produkci odpadu a spojení tradičních chutí s moderní gastronomií. „V Artisanu je pro nás klíčové, odkud suroviny pocházejí a jak s nimi pracujeme. Chceme hostům ukázat, že skvělé jídlo začíná u výběru těch nejlepších surovin a poctivé domácí výroby. Každý chod tohoto večera vypráví náš příběh – o řemeslu, respektu k surovinám a radosti z vaření,“ říká David Rejhon, šéfkuchař The Artisan.

Večer startuje v Artisan Baru, kde hosty přivítá signature koktejl Springphony – osvěžující kombinace českého OMG ginu, motýlího květu a domácího bezového sirupu. K němu se servíruje Chef’s Amuse Bouche, první ochutnávka večera.

Hosté se poté vydají na exkluzivní prohlídku kuchyně, která jim přiblíží filozofii zero-waste, práci se sezónními surovinami, skleníkem plným čerstvých bylin i Artisan včelstvy, jejichž med se promítá do menu. Součástí je i ochutnávka domácích specialit, jako je fermentovaná zelenina, řemeslné oleje nebo právě med z vlastní produkce.

Hlavní hvězda večera: prémiové maso z Josper grilu

Středobodem zážitku je výběr masových specialit, které jsou připravovány na Josper grilu – ikonickém španělském grilu kombinujícím otevřený oheň s precizní regulací teploty. Hosté si mohou zvolit svůj ideální kousek masa, který doprovází předkrm, degustační porce tří tataráků včetně hovězího s křepelčím žloutkem, lososového s citrusovou kůrou a vegetariánská variace s kozím sýrem.

Na závěr nesmí chybět dezert inspirovaný českými chutěmi, například medový cheesecake s citronem a tymiánem. Hosté si také odnesou malý dárek – ručně vyráběné pralinky, digestiv na cestu nebo speciální medový suvenýr jako vzpomínku na výjimečný večer.

Jazz jako rytmus celého večera

Každý chod má svůj vlastní rytmus – od svěžího amuse-bouche až po závěrečný sladký akord v podobě dezertu. A právě jazz dodává celé večeři nenucený, přirozený flow. Celý večer provází jazzové trio, které vytváří atmosféru elegantní, ale uvolněné večeře. V repertoáru zazní jak klasické jazzové skladby, tak české melodie v jazzovém aranžmá.

Fotogalerie
22045 22046 22047

Další články z rubriky

Producent Petr Jákl natočil mučivý thriller V pasti s hollywoodskými hvězdami Anthonym Hopkinsem a Billem Skarsgårdem

Producent Petr Jákl natočil mučivý thriller V pasti s hollywoodskými hvězdami Anthonym Hopkinsem a Billem Skarsgårdem

Slavnostní ceremoniál udílení Oscarů  patřilo především studiu FilmNation

Slavnostní ceremoniál udílení Oscarů patřilo především studiu FilmNation

Petr Uhlík zaujal na Českých lvech nejen jako herec, ale i svým vyladěným modelem

Petr Uhlík zaujal na Českých lvech nejen jako herec, ale i svým vyladěným modelem

Helena Fibingerová obohatila svoji sbírku o modrou medaili

Helena Fibingerová obohatila svoji sbírku o modrou medaili

Josef Zíma zazářil ve filmu, zpíval rokenrol, dechovku a uspěl i v muzikálu

Josef Zíma zazářil ve filmu, zpíval rokenrol, dechovku a uspěl i v muzikálu

Písecký víkend módy a designu

PURE fest