Hanka Mašlíková fotila pro osvětovou kampaň o kvalitě české šunky, jejímž vyvrcholením bude charitativní podpora těch nejpotřebnějších z občanského sdružení „Dobrý skutek“, tentokrát fotila i v mrazáku a jiných dost dramatických situacích, všech scén focení se zúčastnila také Agáta Hanychová, o jejichž zážitcích Vám povíme příště.
„Byl to super nápad, fotit v takovém prostředí. Je to pro mě výzva a nová zkušenost. Kde jinde se fotí v mrazáku nebo v udírně? Jsem také ráda, že je tento projekt spojený s charitou a i my tak můžeme pomoct potřebným. Vtipné je, že šunku od firmy, kde jsme fotili, si kupuji již dlouho a ráda si jí dávám na měkoučký chlebíček s máslíčkem třeba i několik dní po sobě. Dnes jsem dostala i velkou šunku na kosti, takže si doma uspořádáme rodinný šunkový festival,“ smála se Hanka.
Fotografování probíhalo přímo v továrně na zpracování masa, kde vládnou tvrdé hygienické předpisy, a tak každý ze štábu musel být oblečen doslova od hlavy až k patě v předpisových oblecích včetně sítěk na hlavu a fousatí i s rouškou na ústa. S tím trochu bojoval fotograf při udílení povelů modelkám, ale pak mu produkce v roušce vystřihla okénko a konečně mu bylo dobře rozumět. Nápad vybrat právě tyto dvě modelky se zrodil v hlavě Jaroslava Urbana.
Nebyl moment, kdyby byl klid. Při pozici, kdy Hanka zabodává nůž do šunkové kýty, všichni přítomní tuhli strachy, zda se jí nůž nesmekne a netrefí se do jiného masa, než je šunková kýta. Děvčata zažívala náročné změny, pár minut v mrazáku kde je teplota -20 °C a další u udírny, kde pro změnu bylo 70 °C a ostrý štiplavý dým, který je nutil k slzám, rozmazával make-up a dusil při dýchání. Bylo třeba fotit samozřejmě vícekrát. Vracet je po útěcích zpět na místo focení zvládal jen respektovaný štáb. Za halasných protestních výkřiků, ale s úsměvem na rtech hvězdy vše zvládaly.
Jen občas jsme zaslechli: „Už tu šunku neunesu; je mi strašná zima; to je hrozné horko; nevidím; chutná mi; už nemůžu, posílám to na facebook; unesu jen tu pro mě.“
Foto: Zdravá šunka