Zdeněk Pohlreich je chlap s osobitým vystupováním, které je pro diváky charakteristické trefnou a efektivní kritikou, kterou také umí přijmout. Působí (tak trochu) jako samorost, je prostě svůj. Co však jiného se dá očekávat od dubnového berana?
A cože to na těch schodech před kostelem svaté Ludmily dělal? Že by polévku bezdomovcům nabízel? Ne, ne, jen poutal na novou show „Česko vaří s Pohlreichem živě".
Tento postrach české gastronomie prý ani kuchařem nechtěl být a traduje se, že se vyučil proti své vůli a na samých učňovských začátcích dokonce vaření nenáviděl. Nerad prý také vzpomíná na ošklivé kuchyně za „totáče“.
Pohlreichovo zásadní pravidlo zní: „Vezmi co nejkvalitnější suroviny a udělej s nimi co nejméně, protože nejlepší kuchařka bude stejně vždycky matka příroda…“
Významná ocenění, která získal
2000 vítěz President's Award, Hong-Kong, Radisson SAS
2001 vítěz President's Award, Cancún