Ivan Vodochodský, který o sobě tvrdí, že v jeho vzpomínkách dominuje několik výrazných chutí a vůní, které ho doprovází celým životem. Mezi jednu z nich patří chuť a vůně šunky. Chuťové buňky mají Vodochodští v genech. Tatínek patřil mezi nejlepší sládky v Čechách. Sám se vyučil kuchařem ve věhlasném hotelu Alcron a stal se z něj odborník na studenou a mezinárodní kuchyni.
Ivan Vodochodský je velkým gurmetem i gurmánem, má také rád bourbon a dobré víno. V současné době ho můžeme vidět v řadě televizních pořadů, jejichž společný jmenovatel je dobré jídlo, které představuje a zároveň připravuje.
Zapékaná čekanka se šunkou v omáčce Mornay
Ingredience:
4 puky čekanky
4 brambory uvařené ve slupce
8 plátků šunky LE&CO Krůtí šunka pro děti
1 stroužek česneku
sůl a bílý pepř
citrón
Omáčka
1 cibule
1 mrkev
100 g másla
100 g hladké mouky
150 ml smetany
2 žloutky
100 g tvrdého sýra typu gruyer
muškátový květ
citrónová šťáva
sůl, čerstvě mletý pepř
Ivan Vodochodský, který o sobě tvrdí, že v jeho vzpomínkách dominuje několik výrazných chutí a vůní, které ho doprovází celým životem. Mezi jednu z nich patří chuť a vůně šunky. Chuťové buňky mají Vodochodští v genech. Tatínek patřil mezi nejlepší sládky v Čechách. Sám se vyučil kuchařem ve věhlasném hotelu Alcron a stal se z něj odborník na studenou a mezinárodní kuchyni.