Známý florista Pavel Hruška je průkopníkem designu květin. Na dnešním setkání přátel v Cafe Restaurant Campanulla v Praze na Malé Straně se povídalo, zpívalo i vzpomínalo na téma svátku žen, ale také se ochutnávali květiny. Že tu něco nesedí či si myslíte, že to byla recese?
Není tomu tak, to jen Pavel Hruška přišel s novým trendem – růže byly namočené v čokoládě a narcisky byly potřené vaječným bílkem a posypané skořicí.
První kdo ochutnal poupátka růžiček v čokoládě, byla loutkoherečka Jana Yngland (Hrušková), sestra pohádkové Popelky Evy Hruškové, pro kterou Pavel speciálně připravil plněný oříšek. U narcisek vyhledávaný florista upozornil: „Narcisky však nikdy nejezte! Jsou stejně jako konvalinky jedovaté.“
Pavel Hruška je známý také tím, že pro své vazby nepohrdne žádnou rostlinkou a nebojí se používat netradiční materiály, proto jeho vazby rostlin bývají nezapomenutelným doplňkem společenských i soukromých akcí. A v čem spočívá jeho nespoutaný a neotřelý projev? „Potřebuji pociťovat svobodu, volnost, nesvázanost konvencemi, a pak to jde samo“, říká uznávaný florista.
Příjemnou a milou hostitelkou pro dnešní podvečer byla operní pěvkyně Pavlína Senič, která v restauraci Campanulla uvítala například Jana Přeučila, Ivanku Devátou, Pavla Trávníčka a řadu dalších známých osobností.
Květinový ateliérHRUSKADESIGN
Štěpánská 21, Praha 1 - Nové Město.
Telefon: 222 930 842
Mobil: 773 452 121
Facebook: https://www.facebook.com/atelierhruskadesign?fref=ts
Text, foto: Lenka Žáčková