Magazín Elita

V MUZEU GASTRONOMIE JSME OCHUTNALI „EJL“

V MUZEU GASTRONOMIE JSME OCHUTNALI „EJL“

České pivo s přísadou jemných kvasnic není novinkou na trhu, ale je pravdou, že objevit ho na pultech není úplně běžné. Dobrou zprávou je, že se postupně vrací do nabídky českých pivovarů. Výroby piva belgického typu se nově chopil také rodinný pivovar Bernard, který je tradičním výrobcem českého piva.

Ten, kdo nezaváhal, premiérově ochutnal 20. srpna, a to v 15 hodin, 9 minut a 7 sekund v Praze v Muzeu gastronomie, nové silné pivo BERNARD BOHEMIAN ALE (čti „ejl“), pro jehož výrobu se používá speciální typ svrchních kvasnic. Malá slavnost pivního moku se nesla ve shodě názoru, že takto silné pivo by se mělo pít pomalu a vychutnávat, neboť se mu nedá upřít příjemná alkoholová hřejivost. Zajímavosti pro nepoučené spotřebitele je to, že „ejl“ je pivo dokvašován až v lahvi s dominantní chutí koriandru.

Ladislav Provaan, spolumajitel Muzea gastronomie připíjí všem na zdraví!  

 

Text, foto: Lenka Žáčková

 

Fotogalerie
3400

Další články z rubriky

Stand-up comedy Na stojáka slaví 20 let, oslavy vyvrcholí v Lucerně

Stand-up comedy Na stojáka slaví 20 let, oslavy vyvrcholí v Lucerně

Ollie Roučková, členka týmu Czech Samurai, čeká miminko!

Ollie Roučková, členka týmu Czech Samurai, čeká miminko!

Trefil Daniel Barták svým novým klipem do černého?

Trefil Daniel Barták svým novým klipem do černého?

Knockouty, výhry, zápasy celebrit a napjatá atmosféra – takový byl debutový turnaj Hell Boxing Kings v Miskolci

Knockouty, výhry, zápasy celebrit a napjatá atmosféra – takový byl debutový turnaj Hell Boxing Kings v Miskolci

Profesionální kosmetik Pity z VyVolených zamířil na světový veletrh se svojí značkou

Profesionální kosmetik Pity z VyVolených zamířil na světový veletrh se svojí značkou