Magazín Elita

V MUZEU GASTRONOMIE JSME OCHUTNALI „EJL“

V MUZEU GASTRONOMIE JSME OCHUTNALI „EJL“

České pivo s přísadou jemných kvasnic není novinkou na trhu, ale je pravdou, že objevit ho na pultech není úplně běžné. Dobrou zprávou je, že se postupně vrací do nabídky českých pivovarů. Výroby piva belgického typu se nově chopil také rodinný pivovar Bernard, který je tradičním výrobcem českého piva.

Ten, kdo nezaváhal, premiérově ochutnal 20. srpna, a to v 15 hodin, 9 minut a 7 sekund v Praze v Muzeu gastronomie, nové silné pivo BERNARD BOHEMIAN ALE (čti „ejl“), pro jehož výrobu se používá speciální typ svrchních kvasnic. Malá slavnost pivního moku se nesla ve shodě názoru, že takto silné pivo by se mělo pít pomalu a vychutnávat, neboť se mu nedá upřít příjemná alkoholová hřejivost. Zajímavosti pro nepoučené spotřebitele je to, že „ejl“ je pivo dokvašován až v lahvi s dominantní chutí koriandru.

Ladislav Provaan, spolumajitel Muzea gastronomie připíjí všem na zdraví!  

 

Text, foto: Lenka Žáčková

 

Fotogalerie
3400

Další články z rubriky

Hanka Křížková dojala Divadlo Broadway - šansony, vzpomínky i vinylová novinka

Hanka Křížková dojala Divadlo Broadway - šansony, vzpomínky i vinylová novinka

Zuzana Bubílková byla spokojená, že na castingu Muže roku 2025 byli vysocí chlapi

Zuzana Bubílková byla spokojená, že na castingu Muže roku 2025 byli vysocí chlapi

ABECEDA Radka Kašpárka

ABECEDA Radka Kašpárka

Písecký víkend módy a designu již čtvrtým rokem oslavuje udržitelnou módu

Písecký víkend módy a designu již čtvrtým rokem oslavuje udržitelnou módu

Hudební, lyžařský a taneční mistr Felix Slováček

Hudební, lyžařský a taneční mistr Felix Slováček

PURE fest

Písecký víkend módy a designu