Magazín Elita

ZKUSTE JEDEN Z RECEPTŮ SERIÁLOVÉ KRÁSKY ŠÁRKY ULRICHOVÉ

ZKUSTE JEDEN Z RECEPTŮ SERIÁLOVÉ KRÁSKY ŠÁRKY ULRICHOVÉ

Nevíte, co zase vařit k obědu? Věčný problém mnoha hospodyněk. A věřte, že ani slavné ženy na tom nejsou jinak. I herečce Šárce Ullrichové, kterou můžete vídat téměř denně v seriálu Ulice, prý občas u plotny dojde fantazie.

„Vařím moc ráda, ale když kuchtím tři čtyři dny za sebou, dojde mi inspirace. To si potom lehnu do kuchařských knih a hledám, na co bych měla chuť. Obvykle pak jídlo nakombinuji hned z několika receptů najednou."
O jednu takovou svou kuchařskou "koláž" se s námi Šárka podělila. "Je to taková laskomina, která báječně vypadá i chutná. Pořádnej chlap by to sice možná považoval spíš za předkrm, ale nenechte se mýlit, nejen křehká žínka, ale i dřevorubec, když se nebude ofrňovat nad čekankou, se nají dosyta," směje se Šárka a dodává podrobnosti k původu receptu: „Inspiroval mě kolega a znamenitý kuchař Ivan Vodochodský. On má všechno vychytané do puntíku. Dokonce ani šunku neplácne do jídla jakoukoli, ale právě tu, která je pro správný výsledek nejlepší. Člověk by si řekl - šunka jako šunka, ale ono to tak není. Z nekvalitní vám v hotovém jídle nezůstane ta správná chuť, která udělá z běžného jídla symfonii pro chuťové buňky!"

ZAPÉKANÁ ČEKANKA SE ŠUNKOU V OMÁČCE MORNAY
Ingredience:
4 puky čekanky
4 brambory uvařené ve slupce
8 plátků šunky LE&CO Krůtí šunka pro děti
1 stroužek česneku
sůl a bílý pepř
citrón
Omáčka
1 cibule
1 mrkev
100 g másla
100 g hladké mouky
150 ml smetany
2 žloutky
100 g tvrdého sýra typu gruyer
muškátový květ
citrónová šťáva
sůl, čerstvě mletý pepř

Příprava:
Na másle zpěníme pokrájenou mrkev a cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, do které přidáme sůl, pepř, muškátový květ. Přilijeme smetanu a za stálého míchání povaříme asi 20 minut. Necháme částečně prochladnout, procedíme a vmícháme žloutky, nadrobno pokrájenou šunku a strouhaný sýr. Zapékací misku vymažeme máslem, na dno poklademe plátky uvařených brambor, posypeme drceným česnekem, nahoru poskládáme půlky čekankových puků a plátky šunky. Zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme připravenou omáčkou Mornay a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C°. Pečeme 25-30min., až je povrch zlatohnědý.

-red/zm-

Fotogalerie
4453

Další články z rubriky

Josef Dvořák se stal ministrem, Václav Vydra si poletoval, Pavel Kožíšek přišel o nohy

Josef Dvořák se stal ministrem, Václav Vydra si poletoval, Pavel Kožíšek přišel o nohy

Stand-up comedy Na stojáka slaví 20 let, oslavy vyvrcholí v Lucerně

Stand-up comedy Na stojáka slaví 20 let, oslavy vyvrcholí v Lucerně

Ollie Roučková, členka týmu Czech Samurai, čeká miminko!

Ollie Roučková, členka týmu Czech Samurai, čeká miminko!

Trefil Daniel Barták svým novým klipem do černého?

Trefil Daniel Barták svým novým klipem do černého?

Knockouty, výhry, zápasy celebrit a napjatá atmosféra – takový byl debutový turnaj Hell Boxing Kings v Miskolci

Knockouty, výhry, zápasy celebrit a napjatá atmosféra – takový byl debutový turnaj Hell Boxing Kings v Miskolci