Tereza Kostková a ani většina z nás není zvyklá kulaté a půlkulaté významně slavit. Třeba i vy, stejně jako Tereza Kostková, v případě posledních “cetin“ změníte názor.
Společně s manželem a synem vyrazila na rodinnou večeři do fine dining restaurace Cohiba Atmosphere, která se nachází v prvním patře restaurace La Bodeguita Del Medio v centru Prahy. Jako překvapení na ni čekalo bohaté degustační menu, dort i s ohňostrojem, překrásná kytice a luxusní šampaňské.
Tereza prý má v poslední době raději teplo domova, kde se servíruje domácí kuchyně, ale občas je fajn odložit povinnosti a strávit večer s ostatními členy rodiny u stolu, kde se Vás postarají. A právě poslední třicáté narozeniny se jevily jako výborná příležitost. „Narozeniny sice nejsem moc zvyklá slavit, ale někdy se prostě něco malého nečekaně semele, jako právě dnes. A když už slavím, tak nejraději obědem, nebo večeří v úzkém rodinném kruhu a v příjemném prostředí,“ přiznala Tereza Kostková.
Delikátní menu připravují šéfkuchaři restaurace Cohiba Atmosphere, Michal Simon a Felix Simonjan. Rodinka především ocenila ten fakt, že se zde připravují pokrmy z nejčerstvějších a převážně sezónních surovin, díky čemuž má jídlo prvotřídní kvalitu a chuť. To by sice mělo být samozřejmostí, ale bohužel jsme často svědky upřednostňováním kvantity nad kvalitou. V případě Terezy Kostkové je čerstvost o to významnější, miluje totiž mořské plody: „Nejraději mám ryby, saláty, mořské plody a zbožňuji sushi. V podstatě jediné, co zatím nejsem schopna pozřít, jsou ústřice,“prozradila svá oblíbená jídla Tereza. Na menu, které jí ale v restauraci Cohiba Atmosphere přichystali, prý také dlouho nezapomene. Šéfkuchař jako první servíroval nok z kozího sýru na jahodovém tartaru s mátou zdobený pistáciemi a balzamikovou redukcí, pokračoval s hovězím consomé se sýrovou tyčinkou, foie gras se skořicovým jablíčkem a toustem, filetem z lososa na salátku z hrášků a citrusů s limetkovou omáčkou, a jako sladkou tečku Tereza s manželem dostali čokoládový fondán s kávovou omáčkou. To jejich syn Toník zůstal u klasiky a dal si to, co mají děti nejradši.
Soukromou intimní atmosféru večeru dodávalo i samotné místo. „Restaurace Cohiba Atmoshpere nabízí pohodlné posezení celkem 22 návštěvníkům, a to v útulném prostředí v koloniálnímanglickém stylu s jedinečnou atmosférou. Ke všem svým zákazníkům přistupujeme stejně, a to bez ohledu na to, zda se jedná o celebritu či nikoliv. U nás jsou si všichni rovni,“ vyzdvihl klady restaurace její manažer Jan Mulač. Nelze opomenout ani vynikající úroveň obsluhy, díky které si Tereza i s manželem připadali opravdu jako mezi anglickými džentlmeny.
Kdyby nebyla Tereza Kostková zarputilá nekuřačka, mohla se po večeři přesunout do místnosti hned vedle, usadit se do kožených křesel a vedle úchvatného interiéru v koloniálnímstylu anglických džentlmenů si vychutnat i nejkvalitnější kubánskédoutníky z místního humidoru. „Doutník je voňavá a trochu rituální záležitost, je to takové anglické a sympatické – na rozdíl od cigaret. Už jsem ho dokonce i kouřila, ale to je už dávno,“zavzpomínala Tereza Kostková.
A co jiného by mohlo následovat po jídle, než dobré pití? Nebo dárek? Nebo oboje v jednom? „Dopředu vysněné dárky nemám. Jsem tudíž vždycky mile překvapena,“ řekla Tereza Kostková a nejinak tomu bylo i o těchto narozeninách. K restauraci totiž patří i obchod s vybranými lihovinami a vinnými specialitami, a jelikož Tereza miluje šampaňské, zařídil jí její manžel ochutnávku těch nejlepších a jedno z nich jí nakonec i koupil. „Opět mě to moc překvapilo a potěšilo. Nemyslím si, že je nutné v dospělosti dostávat velké dary, to patří spíš k dětskému věku. Já se vždycky těším hlavně na další příležitost obejmout se s lidmi, které mám ráda,“ svěřila se Tereza Kostková, která o svých narozeninách každoročně řeší spíš narozeniny svého syna Toníka, který je m á týden po ní.