Že květiny, okvětní lístky a čokoláda nejdou dohromady? Omyl, ze kterého Vás obratem vyvede florista Pavel Hruška.
Přední český florista Pavel Hruška patří mezi ty nejvyhledávanější, kteří se nebojí používat netradiční materiály. Je také průkopníkem designu květin a není žádným překvapením, že před nějakým časem sáhl i po čokoládě, kterou dekoruje květy a okvětní lístky. Pustil se i do malého experimentu, který se ukázal, že je hoden pasování mezi nové umělecké směry. A tak vznikl Choco flower decor.
Pavel Hruška poprvé květy v čokoládě představil veřejnosti ve svém podání na sklonku roku 2013. Tehdy se také rozhodl, že se zaměří na jedlé květy. Název pro nový typ designu květin, tedy spíše květinových dezertů, hledal společně se svým týmem téměř dva roky. „Choco flower decor je odpovídající popisný termín pro mladý floristický, nikoli gastronomický, směr,“ upozorňuje vyhledávaný florista. Trochu se občas zlobí, když si někdo myslí, že si hraje na specialistu gastronomie a důrazně tento pohled odmítá se slovy: „Byl bych velice nerad, aby si někdo myslel, že si hraji na kuchaře. Tak to opravdu není! Primárně jsem a nadále budu floristou, který se nebrání novinkám ve svém oboru.“
Choco flower decor je stále zdokonalován v rukách svého propagátora Pavla Hrušky, o čemž se v těchto dnech přesvědčili návštěvníci HOME ART Praha - Metropole Zličín v Praze společně s několika známými osobnostmi. Společně všichni ochutnávali růžové a jiné jedlé okvětní lístky dekorované čokoládou, ořechy, chia semínky, kokosem, dýňovými semeny. Nemohly však chybět ani plátky dekorovaných hrušek. Hádejte proč?
Florista Pavel Hruška provozuje květinový ateliér, kde poskytuje komplexní služby v oblasti květinové výzdoby interiérů, společenských akcí, svateb, módních přehlídek, oslav a jiných akcí. V ateliéru můžete zakoupit mnoho druhů květin,kytic a doplňků. Firmu Pavel Hruška najdete na adrese Štěpánská 21, Praha 1 - Nové Město.
Facebook: https://www.facebook.com/atelierhruskadesign?fref=ts
Foto: Felix Pašek
-red/lz-