Magazín Elita

ŽABÍ STEHÝNKA A FRANCOUZSKÝ KOHOUTEK, LAHŮDKY DOSTUPNÉ!

ŽABÍ STEHÝNKA A FRANCOUZSKÝ KOHOUTEK, LAHŮDKY DOSTUPNÉ!

Křupavá žabí stehýnka a kohoutek na víně. Lákavé novinky z kurzů kuchařského studia Ola Kala. Skvělý tip na nezapomenutelný dárek, a to především proto, že nejsou běžně na lístku žádné restaurace v Praze, překvapivě ani v těch nejluxusnějších.Kurzy můžeme jen doporučit, máme totiž vlastní zkušenost a lahůdky si na konci svého snažení plně vychutnáte!

Populární kuchařské studio Michala Nikodéma Ola Kala od podzimu zařazuje mezi své kurzy několik mimořádně zajímavých novinek z francouzské a italské gastronomie. Jedním z hitů podzimu bude určitě lekce z francouzské vyšší gastronomie, během níž se zájemci naučí, jak připravit lahodná žabí stehýnka či slavnou francouzskou klasiku v podobě kohoutka na víně.

Žabí stehýnka s jemným a křehkým masem se u nás před sto lety běžně připravovala, ale pak se z české kuchyně jako mnoho dalších specialit vytratila. Během lekce se účastníci kurzu naučí osmažit žabí stehýnka v trojobalu a vyzkoušejí si, jaké dipy se k nim nejlépe hodí. Mimořádně zajímavý bude také hlavní chod, legendární kohoutek po burgundsku, pomalu dušený v kvalitním červeném víně tak, aby maso bylo měkké a přitom zůstalo šťavnaté a plné chuti. Jako sladká tečka na závěr se bude připravovat horké a nadýchané marakujo - citronové souflé. Cena lekce činí 2 900, v akci bude stát 2 350 korun. K dispozici jsou samozřejmě také darovací vouchery, neboť kurzy ve studiu Oka Kala jsou oblíbeným vánočním dárkem.

Další chystanou novinkou je kurz italské kuchyně, v němž se frekventanti naučí připravovat slavný steak Bistecca alla Fiorentina, tedy legendární hovězí T bone steak, kombinující ve svém řezu dva druhy masa, a sice roštěnec se svíčkovou, díky čemuž je možné vychutnat dvě rozdílné chutě, ať už z hlediska šťavnatosti, textury či tukové vybavenosti. K tomu se účastníci naučí připravovat omáčku z lišek a hříbků a samozřejmě nebude chybět ani italský předkrm a dezert. Vaření zpříjemní výtečná italská vína, zatímco u francouzské lekce se budou samozřejmě rozlévat vína francouzská.

Před Vánocemi proběhne dlouho očekávaný víkendový kurz pečení a zdobení, jehož tématem bude příprava zimních a vánočních cup caků a jejich zdobení cukrovou hmotou. Lektorkami tohoto kurzu budou zkušené cukrářky Ilona Havlíčková a Hana Konečná, kurz francouzské a italské kuchyně povede osobně majitel studia Michal Nikodém.

Termíny kurzů a další informace najdete na stránkách www.olakala.cz

Fotogalerie
5823 5824 5826 5830

Další články z rubriky

Sklizeň hroznů 2024: Valpolicella nabízí dobrou kvalitu navzdory výzvám počasí

Sklizeň hroznů 2024: Valpolicella nabízí dobrou kvalitu navzdory výzvám počasí

Co pro milovníky čaje? Elegantní konvici či sypanou směs od proslulého šéfkuchaře!

Co pro milovníky čaje? Elegantní konvici či sypanou směs od proslulého šéfkuchaře!

Zažijte Vánoce na Vysočině: vánoční trhy, bruslení pod širým nebem i světelný adventní kalendář

Zažijte Vánoce na Vysočině: vánoční trhy, bruslení pod širým nebem i světelný adventní kalendář

Lyžování v Livignu: Ráj pro milovníky zimních sportů

Lyžování v Livignu: Ráj pro milovníky zimních sportů

Vychutnejte si sváteční chvíle s luxusními výrobky řady SELECTION – nyní exkluzivně v PENNY

Vychutnejte si sváteční chvíle s luxusními výrobky řady SELECTION – nyní exkluzivně v PENNY

Levandulové údolí