Tradice mají něco do sebe, obzvlášť týkají-li se jídla. A 11. listopadu nastávají opravdové hody. Kdo by také neměl rád svatomartinskou husu? V restauraci NOLA Restaurant&Café jí letos přizpůsobíme celé menu.
Oslavte konec sklizně a přivítejte zimu pravou svatomartinskou husou. V první řadě dbáme na výběr kvalitního masa, protože od toho se odvíjí vše ostatní. Husu odebíráme z farmy Rohozec z Vysočiny, kde je zpočátku vykrmována směsí, z větší části ale obilím a pastvou. Díky tomu máme jistotu, že připravujeme jídlo z čerstvých a kvalitních surovin plných chuti. Husa se musí péct na nízkou teplotu a poměrně dlouhou dobu, aby nebyla vysušená a získala svou nezaměnitelnou zlatou kůrčičku.
Podáváme s bramborovými plackami a bílým zelím. A pokud nemáte zrovna hlad na tak velké jídlo, můžete vyzkoušet naši polévku – vynikající husí kaldoun.
Tip: Pokud připravujete husu doma, nepokládejte ji přímo na pekáč, aby se nepekla ve vlastním tuku. Použijte speciální nástavec, nebo třeba dvě plechovky, mezi něž husu umístěte. Sádlo z ní bude v průběhu pečení vytékat a husa se v něm tak nebudete dusit. Maso tím pádem získá na křehkosti a šťavnatosti.