Ekofarma Javorník vyrábí kvalitní výrobky pouze z čerstvě nadojeného mléka od dojnic, pasených na loukách Bílých Karpat, které jsou chované v systému ekologického zemědělství. Mléko zpracovávají pouze šetrnou pasterizací bez používání homogenizace a mléko si tak ve výrobcích zachovává původní vlastnosti a biologickou hodnotu. Kladou důraz na kvalitu a prospěšnost zdraví. Výrobky odpovídají nárokům současného spotřebitele, mají vysoký obsah bílkovin, vápníku a ušlechtilých mléčných kultur.
Před několika lety farmáři z Javorníku vsadili na výrobu Hermelínu v BIO kvalitě. Sýr neobsahuje žádné přidané konzervační látky mimo kuchyňské soli, která jim dodává chuť. Proto jsou doporučovány i pro zdravou výživu dětí. V loňském roce byl oceněn titulem Bio potravina roku 2016. Ekofarma Javorník je v současné době jediným výrobcem Hermelínu v BIO kvalitě v ČR.
Ekofarma Javorník: http://www.ekofarmajavornik.cz/