Moravské vinařství Ludwig, sídlící v srdci Modrých hor, přichází s řadou novinek určených všem milovníkům vín. Jednu z nich představuje netradiční „růžovka“, zařazená do nové řady Fresh. Díky inovativní technologii potěší příjemně svěží chutí s jemným perlením. Ideální pití na jaro a léto.
„Víno je před naplněním do láhve lehce nasyceno oxidem uhličitým. Jemné bublinky vás polechtají na jazyku, zvýrazní šťavnatost, aromatiku a svěžest tohoto mladého vína a navádějí k dalšímu doušku. Zároveň díky přítomnosti oxidu uhličitého můžeme snížit množství siřičitanů,“ vysvětluje přípravu novinky marketingová ředitelka vinařství Ludwig Liana Hrabálková s tím, že tato metoda je rozšířená a oblíbená hlavně v Rakousku. Víno je připravené z odrůdy Merlot a má 12 procent alkoholu.
Vyhledávanými stálicemi v kolekci vín bořetického vinařství jsou již tradičně vína VOC, tedy vína typická pro danou oblast. V současné nabídce třeba Frankovka z VOC Modré hory či mimořádně vydařené André z nově založeného VOC Kraví Hora, v obou případech vína ročníku 2016. Právě VOC Kraví Hora stojí za pozornost, neboť je nejmenším VOC v Česku. „Toto VOC zahrnuje jedinou obec, jedinou viniční trať a jedinou odrůdu, tedy zmíněné André. Na zákazníky čeká jedinečné víno, které je plné a robustní a potěší chutí připomínající višně v čokoládě,“ popisuje další novinku sklepmistr Marek Grbavčic. O výjimečnosti vína svědčí i to, že bylo vyrobeno pouze tisíc lahví.
Dalším vínem, které stojí za pozornost, je Hibernal – výběr z bobulí ročníku 2017, podle Hrabálkové nejlepší víno od Ludwiga v posledních třech letech. „Díky přezrálým hroznům vzniklo extrémně aromatické víno s plným tělem, příjemným zbytkovým cukrem a přiměřeně vysokým obsahem alkoholu. Víno jsme počátkem března nalahvovali a necháme jej alespoň do podzimu zrát v lahvích, které budou mít výraznou dřevěnou etiketu,“ popisuje klenot vinařství Ludwig Liana Hrabálková. Víno s výraznou vůní a nezapomenutelnou chutí má 13,5 procent alkoholu a 17 gramů zbytkového cukru.
www.vinnesklepy.cz