Houslový virtuóz Pavel Šporcl je požitkář a tak se rozhodl, že své 45. narozeniny oslaví ve velkolepém stylu pravých anglických gentlemanů v prestižním pražském baru Cohiba Atmosphere, který je součástí oblíbeného kubánského podniku La Bodeguita del Medio. Oslavence doprovodila manželka Barbora Šporclová Kodetová a popřát mu přišel i kytarový virtuóz, Lubomír Brabec s přítelkyní Ivanou.
Za symbolický poplatek 10 Kč se stal právoplatným členem kubánského klubu Cohiba Atmosphere. Podnik má pro gentlemany a jejich dámy přidanou hodnotu, v interiéru si mohou zapálit výběrové doutníky. Právě takový pocit si přál zažít i významný český houslista a gentleman, proto si vybral tento bar k oslavě svých narozenin. „Určitě o to usiluji, i když se mi ne vždy daří, přiznávám. Být pozorný k ženám se dnes sice moc nenosí, ale já si žen moc vážím.“
Naplánovat narozeninovou oslavu není v Pavlově případě nic jednoduchého. „Je to velmi náročné. Připravuji se na koncerty spojené s festivalem Kocianovo Ústí, jehož jsem uměleckým ředitelem. Ještě před oslavou jsem letěl do Japonska a stihl jsem odehrát velký koncert s orchestrem FOK k 60. výročí Kocianovy houslové soutěže. Život však není jen práce a tak jsem moc rád, že jsem na oslavu čas našel.“ Z pohodlí kožené sedačky klubu si tak Pavel Šporcl dopřál prožít kousek klidu s oblíbeným kvalitním alkoholem a delikátním kubánským doutníkem. „Doutník si bez whisky nedovedu představit. Dát si doutník je pro mne velmi sváteční událost a jsem moc rád, že jsem si ho na své narozeniny mohl zakouřit právě zde.“
S Pavlem dorazila i jeho sympatická žena Barbora Šporclová Kodetová, které společnost gentlemanů imponuje. „Užívám si přítomnosti galantních a milých mužů. Muže jsem vždy obdivovala a měla je ráda. Věřím ve vyváženost. Svět by nebyl, čím je bez obou pohlaví.“ Dobře vychlazené pivo je pro Báru lahůdkou, ovšem zachutnala jí i jemná whisky, kterou jí doporučila profesionální a znalá obsluha. „Byla jsem vychována gentlemanem, Jiřím Kodetem. Krásné prostředí, milá obsluha a dobré jídlo a pití mi vždy zlepší náladu. Zvlášť v dnešní době, kdy se veřejně, z našeho krásného hradu, fandí buranství a vulgaritě.“
Popřát štěstí a zdraví přišel i kolega a kamarád Lubomír Brabec, jeden z našich nejlepších kytaristů. „Zákaz kouření v barech je nesmysl. Vadí mi již z principu. Nemám rád striktní nařízení, které omezují svobodu podnikání. Vůbec nechápu jak je možné, že stát živnostníkům přikazuje, co smí nebo nesmí ve svých vlastních provozovnách dělat. Rád se naobědvám v nekuřácké restauraci, ale když si chci vypít kávu v kavárně, nebo dát drink v baru, tak k tomu ta cigareta nebo dýmka patří,“ podotkl na významné změny související s požitkářstvím. Co ho však velice těší při návštěvě jeho oblíbených podniků, je profesionální přístup. „Vždy je úžasné, když se potkáte s odborníkem. Navíc s takovým, kterého jeho práce baví a má ji rád.“
Na narozeninové oslavě Pavla Šporcla se tedy vychutnával kvalitní alkohol a kouřili kubánské doutníky. Mohlo by se zdát, že v baru bude zadýmeno a nedýchatelno. Toho se ovšem hosté obávat nemusí díky perfektní klimatizaci. A co mají návštěvníci baru nejraději? To nám prozradil manager, Jan Mulač. „Naši hosté rádi ochutnávají, proto se nedá říci, co mají nejraději, ale nejvíc si objednávají rumy všech tipů, kterých zde máme obrovský výběr. Z naší nabídky kubánských doutníků zákazníci preferují převážně značku Cohiba které nejlépe koresponduje s naší značkou.“
Pavlovi i za nás přejeme mnoho úspěchů v osobním i pracovním životě a více klidných chvilek!
Foto: Cohiba Atmosphere