Řecký salát není zas tak velký kulinářský zázrak, ale pokud ho budeme servírovat v kornoutcích z tortill, jednoznačně sklidíme pochvalu za originalitu.
Suroviny:
- 1 salátová okurka
- 5 listů ledového salátu
- 3 rajčata
- 1 větší paprika
- 10 černých oliv
- 120 g balkánského sýra
- mořská sůl
- 2 špetky cukru
- 1 lžíce olivového oleje
- mletý pepř
- 8 malých tortill
Postup:
Salát natrháme, okurku, rajčata a papriku nakrájíme na malé kousky a promícháme s rozpůlenými olivami, se solí, cukrem a pepřem. Salát zakápneme olejem a ještě lehce promícháme.
Rozpůlíme si tortilly a uděláme si z nich kornoutky, naplníme je salátem a na vrch dáme na malé kostičky nakrájený balkánský sýr. Aby nám lépe držely, můžeme si je spojit párátkem nebo papírovými kornoutky a máme hotovo.