Magazín Elita

CHANTAL POULLAIN JE GURMÁNKA MILUJÍCÍ NEBEZPEČÍ!

CHANTAL POULLAIN JE GURMÁNKA MILUJÍCÍ NEBEZPEČÍ!

Skvěle vypadající, mající styl a charisma a navíc je gurmánkou, kterou potěšíte jak francouzskou, tak českou kuchyní, tak to je Chantal Poullain, kterou jsme potkali na oslavě 25. výročí narozenin společnosti Potten & Pannen - Staněk. „Vařím s láskou pro všechny, které mám ráda. Miluji to a vždy doufám, že těm lidem udělám radost a také mám ráda Pavla a Miloše Staňky.” Zajímalo nás, jaký pokrm Chantal ráda připravuje pro jejího syna Vladimíra Polívku. „Vladimír má nejraději krevety flambované na whisky. Vařím samozřejmě francouzskou kuchyni, ale také italskou a japonskou. České kuchyně vařím také a umím hlavně svíčkovou a guláš,“ přiblížila svoji kulinářskou zdatnost.

Jak je vidět, jsou to labužníci a požitek z luxusních pochoutek měla Chantal i na zmíněné party. Na bohatém cateringu, který připravil oblíbený kuchař Filip Sajler, neodolala bílému chřestu s opraženými mandlemi nebo kachnímu prsu s cibulovým chutney.

Víme tedy, že vaření Chantal baví, ale co propojení chutí světových kuchyní? Zkoušela už takto experimentovat? Když vařím italskou kuchyni, tak ji nemohu kombinovat s francouzskou nebo českou. Co však může být, je improvizace. V jednom receptu si můžeme hrát s chutěmi a nemusíme ho přesně dodržet. Když právě doma nemám konkrétní sýr, nahradím ho jiným. Takový postup při práci v kuchyni je pro mě zásadní a naučila mně ho moje maminka. Vzpomínám si, hlavně v době totality, bylo často umění realizovat určité recepty, ale improvizace mně v kuchyni hodně pomohla.

Stolování je pro Chantal tradice, která se má pěstovat. “Moment u stolu by lidé měli brát jako chvíle komunikace. Měli by být v tu chvíli šťastní, cítit se dobře, protože když se cítíme dobře uvnitř, cítíme se dobře i navenek. Jídlo ovlivňuje naši spokojenost. Je to styl života. Když jíme rychle, nevnímáme chuť ani radost a jen se rychle krmíme. Za prvé to není zdravé a především nám utečou krásné okamžiky“.

Zajímali jsme se, zda si půvabná herečka potrpí na kvantitě nebo kvalitě. Odpověď byla okamžitá. „Na kvalitě, to je samozřejmost! Je lepší málo a kvalitní, než hodně a nezdravé.“

A to zásadní. Jak vlastně její kuchyně vypadá a je pro ni dostačující? „Vše je hlavně vidět. Oleje, kořenky, mixéry, nože, prkénka, často používané pánvičky a hrnce. Je to jako když malujete, také potřebujete mít věci při ruce a viditelné. Ráda si vybavuji kuchyni i výrobky od Potten & Pannen a chci si koupit vždy vše a tím je ten obchod pro mě nebezpečný prostor!”, prozradila s úsměvem Chantal.

Foto: Potten & Pannen

Fotogalerie
8042 8043 8044

Další články z rubriky

Kdo ze 30 osobností má nejhezčí nočník a za kolik se asi vydraží?

Kdo ze 30 osobností má nejhezčí nočník a za kolik se asi vydraží?

Josef Dvořák se stal ministrem, Václav Vydra si poletoval, Pavel Kožíšek přišel o nohy

Josef Dvořák se stal ministrem, Václav Vydra si poletoval, Pavel Kožíšek přišel o nohy

Stand-up comedy Na stojáka slaví 20 let, oslavy vyvrcholí v Lucerně

Stand-up comedy Na stojáka slaví 20 let, oslavy vyvrcholí v Lucerně

Ollie Roučková, členka týmu Czech Samurai, čeká miminko!

Ollie Roučková, členka týmu Czech Samurai, čeká miminko!

Trefil Daniel Barták svým novým klipem do černého?

Trefil Daniel Barták svým novým klipem do černého?