Magazín Elita

SKVĚLÉ DOMÁCÍ NANUKY

SKVĚLÉ DOMÁCÍ NANUKY

Domácí nanuky jsou skvělé. My vám přinášíme dva skvělé recepty, jeden klasický tvarohový s ovocem a  druhý „párty“ nanuky, ale jen  pro dospělé.

Ovocné nanuky

Ingredience:

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 100 g měkkého cukru
  • 200 g ovoce dvou druhů ovoce
  • 1 vanilínový cukr
  • 250 g krupicového cukru

Postup:

  1. Smetanu vyšleháme, přidáme tvaroh, vanilínový cukr a zakysanou smetanu a dobře promícháme.
  2. Ovoce nakrájíme nadrobno, ochutíme cukrem, část odebereme a ostatní rozmixujeme. Hmotu nalijeme do formiček na nanuky, vložíme nakrájené ovoce, také dřívka a necháme v mrazáku ztuhnout.

 

Okurkové nanuky s ginem

Ingredience:

  • 2 salátové okurky
  • 50 ml javorového sirupu
  • 50 ml ginu
  • 1 citron
  • 4 snítky máty

Postup:

  1. Jednu okurku oloupeme a je-li vyzrálejší, vyjmeme z ní semínka, druhou neloupeme a obě nakrájíme nadrobno. Přidáme javorový sirup, lístky máty, vymačkanou šťávu z citronu a vše rozmixujeme.
  2. Připravenou hmotu dáme do formiček na nanuky, když začnou tuhnout, dáme do nich dřívka  a za další 4-5 hodiny můžeme i podávat.


Další články z rubriky

Startuje první ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko

Startuje první ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko

Becherovka uvádí na trh sedmkrát destilovanou vodku

Becherovka uvádí na trh sedmkrát destilovanou vodku

Pivní turistika na Znojemsku: Tradice, pivní speciály i pivní cyklookruh

Pivní turistika na Znojemsku: Tradice, pivní speciály i pivní cyklookruh

Dárky pro maminky z českých dílen

Dárky pro maminky z českých dílen

SnowFood Mattias 2025: Dva dny plné chutí a příběhů z Livigna

SnowFood Mattias 2025: Dva dny plné chutí a příběhů z Livigna

PURE fest

Písecký víkend módy a designu