Magazín Elita

SKVĚLÉ DOMÁCÍ NANUKY

SKVĚLÉ DOMÁCÍ NANUKY

Domácí nanuky jsou skvělé. My vám přinášíme dva skvělé recepty, jeden klasický tvarohový s ovocem a  druhý „párty“ nanuky, ale jen  pro dospělé.

Ovocné nanuky

Ingredience:

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 100 g měkkého cukru
  • 200 g ovoce dvou druhů ovoce
  • 1 vanilínový cukr
  • 250 g krupicového cukru

Postup:

  1. Smetanu vyšleháme, přidáme tvaroh, vanilínový cukr a zakysanou smetanu a dobře promícháme.
  2. Ovoce nakrájíme nadrobno, ochutíme cukrem, část odebereme a ostatní rozmixujeme. Hmotu nalijeme do formiček na nanuky, vložíme nakrájené ovoce, také dřívka a necháme v mrazáku ztuhnout.

 

Okurkové nanuky s ginem

Ingredience:

  • 2 salátové okurky
  • 50 ml javorového sirupu
  • 50 ml ginu
  • 1 citron
  • 4 snítky máty

Postup:

  1. Jednu okurku oloupeme a je-li vyzrálejší, vyjmeme z ní semínka, druhou neloupeme a obě nakrájíme nadrobno. Přidáme javorový sirup, lístky máty, vymačkanou šťávu z citronu a vše rozmixujeme.
  2. Připravenou hmotu dáme do formiček na nanuky, když začnou tuhnout, dáme do nich dřívka  a za další 4-5 hodiny můžeme i podávat.


Další články z rubriky

Zelené, černé, ovocné i se zimním nádechem. Potěšte své milované dárkovým balením oblíbených čajů TEEKANNE

Zelené, černé, ovocné i se zimním nádechem. Potěšte své milované dárkovým balením oblíbených čajů TEEKANNE

Sklizeň hroznů 2024: Valpolicella nabízí dobrou kvalitu navzdory výzvám počasí

Sklizeň hroznů 2024: Valpolicella nabízí dobrou kvalitu navzdory výzvám počasí

Co pro milovníky čaje? Elegantní konvici či sypanou směs od proslulého šéfkuchaře!

Co pro milovníky čaje? Elegantní konvici či sypanou směs od proslulého šéfkuchaře!

Zažijte Vánoce na Vysočině: vánoční trhy, bruslení pod širým nebem i světelný adventní kalendář

Zažijte Vánoce na Vysočině: vánoční trhy, bruslení pod širým nebem i světelný adventní kalendář

Lyžování v Livignu: Ráj pro milovníky zimních sportů

Lyžování v Livignu: Ráj pro milovníky zimních sportů