Domácí nanuky jsou skvělé. My vám přinášíme dva skvělé recepty, jeden klasický tvarohový s ovocem a druhý „párty“ nanuky, ale jen pro dospělé.
Ovocné nanuky
Ingredience:
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce zakysané smetany
- 100 g měkkého cukru
- 200 g ovoce dvou druhů ovoce
- 1 vanilínový cukr
- 250 g krupicového cukru
Postup:
- Smetanu vyšleháme, přidáme tvaroh, vanilínový cukr a zakysanou smetanu a dobře promícháme.
- Ovoce nakrájíme nadrobno, ochutíme cukrem, část odebereme a ostatní rozmixujeme. Hmotu nalijeme do formiček na nanuky, vložíme nakrájené ovoce, také dřívka a necháme v mrazáku ztuhnout.
Okurkové nanuky s ginem
Ingredience:
- 2 salátové okurky
- 50 ml javorového sirupu
- 50 ml ginu
- 1 citron
- 4 snítky máty
Postup:
- Jednu okurku oloupeme a je-li vyzrálejší, vyjmeme z ní semínka, druhou neloupeme a obě nakrájíme nadrobno. Přidáme javorový sirup, lístky máty, vymačkanou šťávu z citronu a vše rozmixujeme.
- Připravenou hmotu dáme do formiček na nanuky, když začnou tuhnout, dáme do nich dřívka a za další 4-5 hodiny můžeme i podávat.