Magazín Elita

BURGER ZVANÝ PTÁK OHNIVÁK

BURGER ZVANÝ PTÁK OHNIVÁK

Trochu ostřejších burgerů se nemusíte bát, občas i taková dobrota nezaškodí, ba naopak a může, jak se říká, vypálit červa.

Ingredience:

  • Masová směs:
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 200 g tučného bůčku
  • 1 lžička mořské soli
  • ½ 1žičky pálivé papriky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • čerstvě umletý pepř
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 kapky tabasca
  • Omáčka:
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce ostrého kečupu
  • 1 lžička tabasco
  • 1 lžička chilli omáčky
  • Ostatní ingredience:
  • slunečnicový olej
  • 5 listů salátu
  • 2 rajčata
  • 5 bulek

Postup:

Mleté maso dobře promícháme s ingrediencemi určenými do masové směsi. Rozdělíme si hmotu na 5 dílů a z každého vytvarujeme placičku a osmažíme ji v rozpáleném oleji.

Omáčku připravíme prostým promícháním ingrediencí, do kterých přimícháme velmi najemno nasekanou cibuli.

Bulky rozkrojíme, nasucho je lehce na pánvi osmahneme  na straně rozkrojení. Natřeme je omáčkou, na spodní část dáme list salátu na něj burger, na který dáme na kolečka nakrájená rajčata.


Další články z rubriky

Velikonoční novinky od BIG BOY: Sladké potěšení s nádechem jara

Velikonoční novinky od BIG BOY: Sladké potěšení s nádechem jara

Tradiční beránek: symbol Velikonoc, který nikdy nezklame

Tradiční beránek: symbol Velikonoc, který nikdy nezklame

Emirates nasadí nově modernizované letouny A380 na linky do Manchesteru a Milána

Emirates nasadí nově modernizované letouny A380 na linky do Manchesteru a Milána

Startuje první ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko

Startuje první ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko

Becherovka uvádí na trh sedmkrát destilovanou vodku

Becherovka uvádí na trh sedmkrát destilovanou vodku

PURE fest

Písecký víkend módy a designu