Smysl pro dokonalost patří k výjimečným dezertům, a přitom na nich není nic složitého, jen potřebují trochu času a trpělivosti. Přesně takovým je třeba i pohár Profiterolky s Baileys
Ingredience:
- 60 g másla pokrájeného na kousky
- Špetka soli
- 90 g hladké mouky, prosáté
- 2 středně velká vejce, rozšlehaná
- 225 ml smetany ke šlehání
- 260 ml Baileys Original
Čokoládová omáčka:
- 100 g tmavé čokolády nakrájené nadrobno
- 1 lžíce javorového sirupu
- 15 g másla
K podávání:
- 12 menších kopečků malinové zmrzliny
- 2 hrsti malin
Postup:
- Troubu zapněte na 200 °C. Vložte máslo a špetku soli do hrnce, zalijte 150 ml vody. Přiveďte k varu. Nechte minutu probublávat. Poté přisypejte mouku a vařečkou promíchávejte, aby nezůstaly v těstě hrudky a přestalo se lepit na stěny hrnce. Těsto by mělo být hladké. Přendejte do misky a nechte zchladnout.
- Do těsta postupně zašlehejte vejce. Cukrářským sáčkem nebo pomocí lžic tvarujte kuličky a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 20 minut dozlatova. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
- Vyšlehejte smetanu. Vmíchejte do ní 20 ml Baileys.
- Do každého kousku pečiva stříkněte ostrou cukrářskou špičkou krém. Vložte do lednice.
- Připravte si čokoládovou omáčku. Čokoládu se sirupem a máslem nechte společně rozehřát ve vodní lázni.
- Profiterolky servírujte se zmrzlinou, zalité Baileys a čokoládovou omáčkou. Ozdobte ovocem.
Přejeme vám dokonalý zážitek!