V poslední době se s recepty na tataráky doslova roztrhl pytel. Lidé se snaží experimentovat a nezůstávat jen u klasiky z hovězího masa. A protože řada z vás chodí ráda na ryby, nebo si je aspoň často dopřává, můžete vyzkoušet ten náš, v němž jsme si pohráli s masem ze pstruha. Aby vynikla jeho chuť, nesmí samozřejmě chybět ani něco kyselého a taky čerstvý kopr. Skvělou přílohou je chléb nebo pečivo opečené v troubě. Náš tatarák ze pstruha si zamilujete.
Počet porcí: 2, doba přípravy: 30 minut,náročnost: *
Ingredience:
- 6 filetů pstruha
- 1 šalotka
- 3 nakládané okurky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce lněného oleje
- hrst čerstvého kopru
- ½ citronu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- světlé pečivo k servírování
Postup:
- Filety zbavte případných kostí a kůže a vidličkou natrhejte nadrobno.
- Šalotku a okurky nakrájejte na kostičky.
- Kopr nakrájejte a smíchejte s rybou a zeleninou.
- Osolte, opepřete, přidejte hořčici, lněný olej a ochuťte citronem.
- Podávejte s opečeným světlým pečivem.
Dobrá rada na závěr: Pamatujte si, že rybě neuškodí více soli. To ovšem neplatí o koření. S tím raději opatrně. Potraviny vybírejte ideálně se značkami kvality, například Klasa nebo Regionální potravina, abyste si na všem opravdu pochutnali a měli jistotu, že jste dodali tělu dostatek živin.
Foto, zdroj a více informací: www.akademiekvality.cz