Červená pšenice je trendy, moderní, zajímavá, chutná a zdravá obilovina. Díky tomu, že nebyla nikdy přešlechtěna nese si v sobě cenné vlastnosti, působí jako antioxidant a chrání naše buňky proti nemocem a stárnutí a můžeme ji přímo nazvat léčivým obilím. PROBIO ji pěstuje na vlastní ekologické farmě a zpracovává v bio mlýně. Vyzkoušejte tuto jarní zeleninovou polévku s červenou pšenicí.
Ingredience:
- 100 g mrkve
- 70 g jarní cibulky
- 70 g pórku
- 40 g řapíkatého celeru
- 40 g petržele
- hrst čerstvého špenátu
- hrst mladých jarních kopřiv
- čerstvý tymián
- 2 lžíce oleje olivového Biolinie
- hrst petrželky
- cca 800 ml vody
- 200 g brambor
- pepř, sůl, libeček
- 80 g červené pšenice bio PROBIO
- 100 celozrnného pečiva
Postup:
- Červenou pšenici uvaříme pod pokličkou v mírně osolené vodě doměkka. Slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Očištěnou mrkev, řapíkatý celer a petržel nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme pórek a jarní cibulku, nakrájenou na kolečka, přidáme zeleninu a osmahneme. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme do poloměkka.
- Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme téměř doměkka. Ke konci varu přidáme červenou pšenici, nasekaný čerstvý špenát, kopřivy a čerstvý tymián.
- Dochutíme mořskou solí, libečkem a petrželkou. K polévce podáváme krutonky z celozrnného pečiva.
Autor: Probio