Chutnají vám ředkvičky, ale nějakým záhadným způsobem na ně pořád zapomínáte? Zkuste to prolomit právě teď a připravte si lehkou večeři nebo svačinu. Nakrájejte je na půlky, vložte je na plech a přidejte šťávu z citronu a olivový olej a dochuťte podle potřeby solí a pepřem. Jakmile se dopečou, zasypejte je čerstvě nasekanou mátou. Proč byste neměli zapomínat právě na ředkvičky? Kromě obsahu řady vitaminů (E, D, C, B6, betakaroten aj.) a minerálů (sodík, železo, mangan aj.) mohou působit proti nadýmání a žaludečním obtížím. A hlavně si na nich pochutnáte.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 40 minut
Náročnost: *
Ingredience:
300 g ředkviček
1 citron
50 ml olivového oleje
čerstvý tymián
čerstvá máta
sůl, černý pepř
Postup:
- Ředkvičky rozkrájíme na poloviny a vložíme do pekáče s pečicím papírem. Poté přidáme citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a nakonec posypeme lístky tymiánu.
- Pekáč vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 15 minut do měkka.
- Nakonec ředkvičky posypeme čerstvě nasekanou mátou a můžeme podávat se slaným, měkkým tvarohem.
Náš tip:Věděli jste, že obecně u nás prospívá ovoci klima a půda jižních Čech a zelenině zase Polabí?
Zdroj fotografií a receptů: Akademie kvality